Onze bedrijven

 
Previder

Previder

Managed IT. Van werkplek tot in de cloud

Previder implementeert oplossingen op locatie of veilig vanuit de eigen eigen Twin-datacenters in Nederland. Van daaruit bieden ze de technische infrastructuur en cloud technologie die nodig is voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfkritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal en zorgt dat u meerdere technologieën kunt koppelen, zoals public clouds als Azure en Amazon. Zij zorgen dat uw data veilig is opgeslagen en applicaties altijd beschikbaar zijn. Naast een breed aanbod staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor zijn ze een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector. It starts here.

naar previder.com/nl
Heutink ICT

Heutink ICT

Thuis in de digitale school

Heutink ICT ontwikkelt, realiseert en beheert innovatieve en effectieve oplossingen voor het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs en de dagopvang. Ondersteund door 100 jaar ervaring ontwikkelt Heutink ICT oplossingen waarmee het onderwijs verder komt. Vernieuwend, altijd gericht op de dagelijkse praktijk en met inhoudelijke ondersteuning op een ongekend hoog niveau. In de beginjaren was Heutink ICT vooral actief op het gebied van ICT-infrastructuren en onderwijsinhoudelijke ondersteuning. Maar door de opkomst van social media, cloud computing, glasvezel en de behoefte aan 'anytime, anywhere learning' zijn ze zich ook gaan richten op de ontwikkeling van online platformen. Zo maakt Heutink ICT een digitale wereld waarin uw kind zich thuisvoelt.

naar heutink-ict.nl
Heutink ICT

Winvision

Let's talk about IT!

ICT-dienstverlener Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen ontsluit Winvision het waardevolle Microsoft-platform voor klanten in de zorg, onderwijs, lokale overheid en bouw- en infra. Als Microsoft Partner behoort Winvision wereldwijd tot de top. Winvision ontwikkelt in eigen beheer geïntegreerde toepassingen en oplossingen, zoals WinCare, het centrale ICT-platform voor jeugdhulp. Winvision is sinds 2002 actief, gevestigd in Nieuwegein en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie van ruim 140 medewerkers.

naar winvision.nl

Odin Groep | Home of IT

Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-specialisten. Met een sterke focus op managed services, cloud- en datacenter oplossingen vormen wij een solide basis om te ondernemen, te ontwikkelen en elkaar te versterken. Bovendien biedt Odin Groep brede backoffice-ondersteuning die de onderliggende bedrijven in staat stelt zich te focussen op hun klanten. Met ruim 470 medewerkers zorgen we voor tienduizenden online werkplekken, websites en online portalen. En laten we meer dan 900.000 leerlingen via online platformen werken.

Brede ondersteuning

Odin Groep is groot waar het helpt. Klein en flexibel waar het moet. En ondersteunend waar nodig. We zijn meer dan alleen een holding. Er wordt ook gewoon elke dag hard gewerkt door onze collega's van Odin Business Support. Zij ondersteunen alle bedrijven die tot de groep behoren op de volgende terreinen:

Waar staan we voor?

De Odin Groep vormt een fundament voor innovatie en continuïteit. We doen er alles aan om dat fundament steeds sterker te maken. Bijvoorbeeld door te investeren in nieuwe bedrijven en technologieën die iets toevoegen aan onze bestaande business. Het echte pionierswerk met trial and error waar de IT om bekend staat laten we daarbij aan anderen over. Innovatie bestaat bij ons uit het succesvol en stabiel inzetten van de nieuwste technieken. Die focus op bewezen technologie zorgt ervoor dat onze klanten er van op aan kunnen dat onze oplossingen altijd stabiel en betrouwbaar zijn. Dus geen luchtfietserij. Maar garanties.

En onze mensen? Die kenmerken door echte passie voor hun vak. Een ondernemende houding en plezier in hun werk. Het moet natuurlijk ook gewoon leuk zijn.

hans lesscher

"Home of IT. Dat betekent carrièremogelijkheden en uitdaging voor onze collega's en technologieën en investeringskracht voor onze bedrijven."

Hans Lesscher, algemeen directeur Odin Groep

Focus op datacenter en cloud

De Odin Groep heeft 2 hightech (TIER 3+) datacenters onder de naam Previder die tot de grootste van Nederland behoren. We investeren veel in supersnelle cloud technologie en zijn daarmee ‘future proof’. Veel organisaties worstelen met de ontwikkelingen rondom de cloud en Internet of Things, terwijl start-ups zich schijnbaar moeiteloos met enorme snelheid ontwikkelen. Previder is voor beiden een uitstekende sparringpartner, terwijl ook de andere bedrijven binnen de Groep profiteren van de kennis en faciliteiten. Zo heeft Heutink ICT heeft een van de grootste cloud-platformen voor het onderwijs gebouwd. Met behulp van zusterbedrijf Previder. Daarnaast zorgt Winvision voor de nodige Microsoft expertise en helpen zij klanten van alle bedrijven om de nieuwste technieken te adopteren. Zie hier de kracht van Odin!

“Het feit dat we private held en dutch owned zijn maakt ons tot een interessante speler in de grote internationale hostingwereld."

  • PDC1
     
  • PDC2
     

Duurzame en gezonde thuisbasis

Ondanks virtuele tijden blijven wij geloven in een fysieke thuisbasis. De kracht van interactie levert positieve energie die je niet moet onderschatten. Het leidt namelijk tot nieuwe ideeën hebben we geleerd.

Daarom heeft de Odin Groep geïnvesteerd in het Expo Business Parc. Het voormalige beursgebouw langs de A1 werd omgebouwd tot een hypermodern datacenter. Bij de ingrijpende verbouwing werd ook een logistiek centrum gerealiseerd. Het omliggende terrein onderging een metamorfose. En er verrees een kantoortoren voor de Odin Groep. Uniek aan Expo Business Parc is de grote aandacht voor duurzaamheid. Zowel de gebouwen als het datacenter van Previder voldoen aan de ambitieuze BREEAM-kwalificatie 'Excellent'. Een wereldprimeur zelfs voor een datacenter! Dat is mede te danken aan de bijzondere symbiose: de warmte die in het datacenter vrijkomt, wordt gebruikt om de kantoortoren van de Odin Groep te verwarmen. En het gebruikerscomfort? BREEAM noemt het ‘een van de gezondste panden van Nederland’. Een prettige gedachte dus.

naar onze thuisbasis

Optimale processen en keurmerken

Om voorop te kunnen lopen in je markt, moet je voorop lopen in je vak. De Odin Groep investeert graag in het behalen en behouden van relevante officiële certificeringen. En om gebruik te kunnen maken van de nieuwste en beste technieken, werken we samen met ‘s werelds toonaangevende merken. Dat resulteert in veel kennis en praktijk- ervaring, hoge partnerstatussen bij de diverse leveranciers én in dienstverlening van topkwaliteit!


ISO-certificeringen

De Odin Groep is gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteit), 14001 (milieuzorg) en 27001:2013 (informatiebeveiliging). Dat betekent dat wij voldoen aan alle gestelde hoge normen op de genoemde gebieden.

NEN7510

Onze NEN7510-certificering biedt (potentiële) klanten in de zorg de zekerheid van IT-platformen en processen die zodanig zijn ingericht dat ze voldoen aan de strenge eisen van deze sector. De norm NEN7510 is gericht op ‘het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden’

Hoe het begon
Professionalisering
Odin Groep
Nieuw hoofdkantoor
Samen verder
Lesscher Computers

Hoe het begon

Hans Lesscher was 18 toen hij in Saasveld begon met het verkopen van zelfgebouwde pc's. Een paar jaar later was Lesscher Computers al toe aan een verhuizing naar een royaal bedrijfspand in het naburige Weerselo. Er volgden diverse overnames en de onderneming groeide in no-time naar 75 medewerkers. Zo moest binnen 10 jaar alweer een ander onderkomen gevonden worden. Lesscher IT, zoals het bedrijf intussen heette, koos een mooie locatie aan de Platinastraat in Hengelo als nieuwe basis.

Professionalisering

Professionalisering

Lesscher IT was op dat moment allang niet meer de pc-bouwer van weleer. Het was een eigentijdse en professionele dienstverlener, die zijn activiteiten onderverdeelde in Softwareontwikkeling, Automatisering, Detachering en Telecommunicatie. Bovendien was er intussen een zusterbedrijf in het leven geroepen dat zich puur richtte op de onderwijsmarkt: Heutink ICT. De expansie ging door. In 2004 en 2005 waren er weer grote overnames, en Lesscher IT zelf − met name de divisie Softwareontwikkeling − en Heutink ICT bleven hard groeien.

Odin Groep

Odin Groep

Om bij deze stormachtige ontwikkelingen de structuur zo helder mogelijk te houden, werd in 2007 een nieuw organisatiemodel opgezet. Hiermee ontstond het ‘groepsdenken’. Er werden stafafdelingen ingericht waardoor de afzonderlijke bedrijven zich sindsdien duidelijk konden profileren. Het model vormde ook de basis voor de overkoepelende organisatie die in 2010 het licht zag: Odin Groep. Onder de vleugels van Odin Groep bleek er niet voldoende ruimte te zijn aan de Platinastraat. Heutink ICT betrok daarom een eigen nieuwbouwpand aan de Diamantstraat. In dezelfde buurt bouwde Previder, sinds 2010 een nieuw onderdeel van de Groep, een ultramodern datacenter, als antwoord op de snel groeiende vraag naar hosted diensten.

Expo Business Parc 1

Nieuw hoofdkantoor

Een cruciaal jaar in de geschiedenis van Odin Groep was 2008. Toen kocht de Lesscher IT Groep (zoals de organisatie toen nog heette) het Expo Center in Hengelo. In dit voormalige beurscomplex aan de A1 is er voor Previder een gigantisch datacenter ingericht. Op hetzelfde terrein staat de moderne toren waarin Odin Groep − en alle bedrijven die ertoe behoren − in de loop van 2013 hun intrek hebben genomen. Daarmee is de cirkel rond en bevindt de grootste IT-organisatie van Oost-Nederland zich onder één dak.

Expo Business Parc 1

Samen verder

In begin 2017 fuseren Lesscher en Previder, waarna de nieuwe organisatie verder gaat onder de naam Previder. Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. Zo worden eindgebruikers, IT-dienstverleners en softwarebouwers vanuit één krachtige organisatie bediend.

Historie

Van een zolder in de jaren 90 uitgroeien tot de grootste en meest veelzijdige IT- organisatie van Oost-Nederland.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden