Young Professional

Sta jij aan het begin van je ICT-carrière?

Ben jij net afgestudeerd ICT'er? Of heb je enkele jaren ervaring en zoek je naar een baan waarin je je snel kunt ontwikkelen? Bij ons is jouw carrière niet per se een vooraf vastgelegd traject van A naar B. Wij bieden je een netwerk van 'tracks' waarbij overstappen altijd een optie is. 'Career Tracks' noemen we dat. Als jij de passie hebt om er echt voor te gaan, faciliteren wij je ontwikkeling in alle opzichten.

Gerjon Kunst

"Je wordt gelijk in het diepe gegooid maar staat er nooit alleen voor. We zorgen samen dat jij er in no time klaar voor bent zelfstandig complexe technische vraagstukken op te lossen!"

Gerjon Kunst, Technisch Consultant en Coach van Young Professionals Odin Groep

de week van gerjon

Career Tracks

Goede ICT specialisten die klaar zijn voor de toekomst zijn schaars. Veel specialisten hebben moeite om hun plek in de nieuwe, cloud gebaseerde IT-wereld te vinden of te behouden, terwijl deze marktontwikkeling slechts ten dele opgenomen is in het huidige curriculum. Wij zien in de afstudeerders van nu de toekomst. Aan ons dus om jou mee te nemen in de allernieuwste ontwikkelingen.

Fast Track
Coaches
metro track

Fast Track

Je bepaalt zelf waar je naartoe wilt. Door een reeds vastgesteld Fast Track te volgen of door in overleg met je leidinggevende een persoonlijk Fast Track (een POP, red. persoonlijk ontwikkelingsplan) op te stellen. Je krijgt dus alle ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en waar je passie ligt. Vervolgens faciliteren wij wat je nodig hebt om er alles uit te halen. Met onder meer:

  • een eigen opleidingscentrum voor certificeringen van o.a. Microsoft, Citrix en VMware;
  • programma’s voor het trainen van je commerciële, leiderschaps- of andere vaardigheden;
  • ervaren specialisten om je te coachen;
  • deelname aan relevante congressen en events op jouw vakgebied;
  • uitdagende en spraakmakende projecten bij onze klanten.

Metro drukte

Coaches

Tijdens de Fast Track word je begeleid door een coach. Hij leert je het vak. Want de "meester - gezel" werkwijze spreekt ons aan. Je kunt bij hen terecht voor de vakinhoudelijke vragen en om te sparren over persoonlijke ontwikkelpunten. Maar ook je andere collega's zullen altijd voor je klaar staan. Want wij geloven er in dat je succes niet in je eentje behaald, dat doe je samen.

Welk spoor volg jij

Odin Career Tracks

Odin Career Tracks is een carrièreprogramma dat erop gericht is jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling te stimuleren. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en waar je passie ligt. Vervolgens faciliteren wij wat je nodig hebt om er alles uit te halen. Met onder meer:

  • een eigen opleidingscentrum (Odin Academy) voor certificeringen van o.a. Microsoft, Citrix en VMware
  • programma’s voor het trainen van je commerciële, leiderschaps- of andere vaardigheden
  • ervaren specialisten om studenten en young professionals te coachen
  • deelname aan relevante congressen en events op jouw vakgebied
  • uitdagende en spraakmakende projecten bij onze klanten

Duidelijke carrierepaden

Sommigen weten tijdens hun opleiding al voor honderd procent zeker waar ze heen willen. Als dat voor jou geldt, kun je bij elk bedrijf binnen de Odin Groep stapsgewijs carrière maken volgens een van de min of meer vaste paden die daarvoor zijn opgesteld. Je doet dan onderweg de nodige vaardigheden op, volgt opleidingen, behaalt certificeringen en leert te werken volgens bepaalde methodieken. Zo kun je van Technisch Supportmedewerker uitgroeien tot Senior Storagespecialist en van Verkoop Binnendienstmedewerker tot Senior Accountmanager.

Een spoor of overstappen?

De Odin Groep bestaat uit verschillende bedrijven waar je stapsgewijs carrière kunt maken, volgens helder beschreven paden. Maar de kracht van Odin Career Tracks is dat carrièreroutes niet vastliggen. Kom je na verloop van tijd tot nieuwe inzichten over wat je kunt en wilt? Dan kun je overstappen, bijvoorbeeld van techniek naar commercie. Of - en dat maakt de Odin Groep echt bijzonder – je maakt een switch naar een heel ander bedrijf binnen de groep.

Wat bieden wij?

Een mooie kans om je in sneltreinvaart van junior rol naar een consultant rol te ontwikkelen. En daarmee een toekomst-proof vak te leren. Daarbij hoort een lange lijst van arbeidsvoorwaarden, maar wat er echt toe doet is de wijze waarop we jou helpen om verder te komen:

Meelopen

Je wordt opgeleid voor een buiten- dienstfunctie. Dus het is niet meer dan logisch dat je vanaf dag 1 meegaat met een coach die je de dagelijkse praktijk laat zien. Je maakt kennis met de klant, onze projectaanpak en de mensen.

Certificering

Uiteraard is je technische kennis van groot belang. We helpen je alle relevante certificeringen te halen zodat jij een ICT-specialist van de toekomst wordt. VMware, NetApp, Citrix, Microsoft of andere voor jou functie relevante technologieën zullen al snel tot je basiskennis behoren.

Verdieping

Bij Previder werken we met specialisaties. Je krijgt dus de mogelijkheid om je vanuit de basiskennis in een bepaalde techniek op te werken tot een ware specialist.

Adviesskills

Bij Previder red je het niet met alleen technische kennis. Ook je vermogen om in een team te werken en richting een klant als evenwichtige adviseur te fungeren zijn van belang. Aan de hand van je coach en gerichte trainingen ontwikkel je je ook op dit vlak.

Career Trackers

Deze mensen hebben zich binnen de Odin Groep ontwikkeld. Getalenteerde mensen die allen een eigen Track bewandelden. Lees hun verhalen.

Werken bij de Odin Groep, hoe ziet dat eruit?

Bij de Odin Groep hechten we veel waarde aan informele contacten. Omdat veel collega’s buiten kantoor werken in een razendsnel tempo is het belangrijk om elkaar op vaste momenten op kantoor te treffen. Vaak gekoppeld aan een inhouse sessie. Die direct aangegrepen wordt om de onderlinge contacten te onderhouden en kennisuitwisseling te stimuleren. Soms met Pizza. Soms met een biertje nadien. Want bij de Odin Groep vinden wij dat er ook tijd moet zijn voor ontspanning.

Bekijk de bedrijven van de Odin Groep!

Previder bedrijfsvideo

Heutink ICT bedrijfsvideo

Winvision bedrijfsvideo

web2work beeldmerk

Waar zijn we goed in? Cloud!

De Odin Groep helpt veel bedrijven met een overstap naar de cloud en gebruikt daarbij innovatieve technologie. We zijn in staat om alle typen cloud (Private, Hybride en Public) in te richten voor de klant. Previder heeft bijvoorbeeld een eigen cloudomgeving, met online werkplekken en diverse gekoppelde diensten (zoals de recentelijk gelanceerde Telefonie Online) draaien in het highend datacenter. De synergie tussen de verschillende bedrijven is goed zichtbaar. Zo heeft bijvoorbeeld Heutink een enorm cloud platform voor het onderwijs gebouwd samen met Previder en Web2work. Die uitwisseling van kennis geeft ons een enorme voorsprong.

Startersbaan 

Volg een Fast Track voor Young Professionals!

Ben jij net afgestudeerd HBO ICT ITSM / BIM/ ID&S? En op zoek naar een baan waarin je je snel kunt ontwikkelen? Dan is een Fast Track iets voor jou. Wij kunnen niet wachten om nieuwe technisch consultants in te zetten. Daarom hebben we een Fast Track ontwikkeld die je in 2 jaar klaarstoomt om zelfstandig uitdagende ICT-projecten te leiden.

meer info

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden