Onze nieuwe thuisbasis

Van beursgebouw naar een duurzaam high tech park.

Jarenlang was het Expo Center in Hengelo een begrip in en buiten de regio. Vele honderdduizenden mensen kwamen af op de beurzen en evenementen die er jaarlijks werden georganiseerd. In 2008 werd het gehele complex aangekocht door Hans Lesscher, tevens eigenaar en algemeen directeur van de Odin Groep. Hij zag veel mogelijkheden in deze locatie om met name de ambitieuze datacenterplannen te kunnen realiseren. Na sluiting van het Expo Center in 2012 werd het beursgebouw volgens plan in een rap tempo omgebouwd tot een hypermoderne datacenter en onderging het omliggende terrein een ware metamorfose. Er verrees er een unieke kantoortoren, waarvan de Odin Groep in z’n geheel in 2013 de eerste huurder werd. De toren biedt een hightech werkomgeving en telt meerdere fraaie vergader-, trainings- en presentatieruim­ten en, zeker niet onbelangrijk; een professioneel restaurant met een uitgebreide menukaart.

Duurzaamheid: Excellent!

Een logistiek centrum voor de diverse bedrijven binnen de Odin Groep, verbindt het datacenter met de kantoortoren. Bij het ontwikkelen van het gehele Expo Business Parc, zoals het complex logisch is gedoopt, is grote aandacht besteed aan duurzaamheid. De gebouwen zijn opgezet om te voldoen aan de zeer ambitieuze BREEAM-kwalificatie 'Excellent’ en data­center van Previder is zelfs het eerste BREEAM "Excellent" gecertificeerde datacenter ter wereld! 
Het bijzondere hierbij is dat de warmte die in het datacenter vrijkomt, wordt gebruikt om de kantoortoren te verwarmen.

Bij de ontwikkeling van het pand heeft het streven naar een C02-neutrale exploitatie continu voorop gestaan. Er is heel bewust gekozen voor duurzame energiebronnen en energiezuinige verlichting en installaties. Materialen zijn zorgvuldig geselecteerd, water wordt gerecycled en bij de inrichting van de omgeving is optimaal rekening gehouden met flora en fauna.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.