Heutink ICT Verkoop

Heutink ICT heeft een groot en enthousiast verkoop team met veel kennis van ICT, maar ook van het onderwijs. De afdeling is opgedeeld in accountmanagers die een hele nauwe relatie met de klant hebben en een binnendienst die hen ondersteuning biedt met advies en uitwerking van offertes en orders. Een apart new business team zoekt, al dan niet via aanbestedingen, naar nieuwe klanten.

Afdeling verkoop

Binnendienst

De binnendienst van Heutink ICT is een jong en hecht team dat verder gaat dan een doorsnee binnendienst. Ze verkopen en adviseren rechtstreeks aan klanten via e-mail en telefoon. Zo ondersteunen ze de accountmanagers die daardoor meer tijd overhouden om de klant onderwijsinhoudelijk verder te helpen met ICT-middelen. De binnendienst heeft op productniveau een adviserende rol. Is de dienst of product wat de klant bestelt wel de oplossing van het probleem? Ze signaleren kansen, denken mee en zoeken samen naar de beste oplossing. Dat gebeurt ook steeds meer online. De webshop wordt door de binnendienst gemanaged en is een kanaal dat steeds belangrijker wordt.

Accountmanagement

Vaak is een accountmanager ook verantwoordelijk voor nieuwe klanten. Niet bij Heutink ICT. Succesvol zijn in het onderwijs kan alleen als je slaagt een goede band op te bouwen. Dat weten de accountmanagers van Heutink ICT als geen ander. Ze weten exact wat er speelt bij de klanten en kunnen daar op anticiperen met een zeer breed diensten- en productenportfolio. Een accountmanager helpt klanten zo verder met de digitalisering van het onderwijs. Ze zorgen ervoor dat klanten met onze oplossingen en producten hun onderwijsproces kunnen digitaliseren. Om daarbij aansluiting te houden bij de onderwijsvisie van de school is een DNA-methodiek ontwikkelt die helpt om scholen gefaseerd aan de slag te gaan met ICT. Hierdoor gaat de functie accountmanagement bij Heutink ICT veel verder dan pure verkoop.

Afdeling verkoop
Heutink ICT digibord

New Business

De afdeling new business is verantwoordelijk voor - de naam zegt het al - het werven van nieuwe klanten. Dat gebeurt tweeledig. Aan de ene kant probeert de afdeling zoveel mogelijk nieuwe contacten op te doen en de producten en diensten van Heutink ICT bij scholen en besturen onder de aandacht te brengen. Aan de andere kant schrijft Heutink ICT regelmatig in op aanbestedingen. Daarvoor is hele specialistische commerciële en juridische kennis vereist. Aanbesteding gewonnen of offerte getekend? En dat gebeurt regelmatig. Dan wordt het project uitgerold en na een succesvolle oplevering wordt de klant gekoppeld aan een accountmanager. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden