Over Odin Top Banner

Over ons

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van online IT-diensten die door ons ontwikkeld, gemanaged of gehost worden. Odin Groep is een veilig en prettig thuis voor IT-bedrijven en professionals.

Actuele vacatures

Home of IT

Odin Groep is een veilig en prettig thuis voor IT-bedrijven en professionals. Met onze drie bedrijven Previder, Heutink ICT en Winvision zorgen wij voor tienduizenden online werkplekken, IT-omgevingen, websites en online portalen in de zorg, de bouw en de profitsector. Daarnaast laten we meer dan 900.000 leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs via online platformen leren en werken. 

 

Flexibel & betrouwbaar

Wij geloven dat IT vandaag de dag – en in de toekomst nog veel meer – een essentiële bijdrage levert aan het succes van organisaties. IT flexibel, betaalbaar en betrouwbaar inzetten kan in onze ogen alleen met voldoende schaalgrootte, voortdurende innovatie en de allerbeste specialisten. Met informatietechnologie als verbindende kracht stellen wij onze klanten en elkaar in staat om blijvend te excelleren.

Ons DNA

Odin Groep is ambitieus en stimuleert ondernemerschap. We zijn aanpakkers, doeners en altijd op zoek naar innovatie en nieuwe werkvormen. Het echte pionierswerk met trial and error waar de IT om bekend staat, laten we daarbij over aan anderen. Innovatie bestaat bij ons uit het succesvol en stabiel inzetten van de nieuwste technieken. Die focus op bewezen technologie zorgt ervoor dat onze klanten ervan op aan kunnen dat onze oplossingen betrouwbaar zijn en dat zij met IT het verschil kunnen maken in hun business. Odin Groep is groot waar het helpt en compact waar het nodig is.

hans lesscher

"Home of IT. Dat betekent carrièremogelijkheden en uitdaging voor onze collega's en technologieën en investeringskracht voor onze bedrijven."

Hans Lesscher, algemeen directeur Odin Groep

Van beursgebouw naar duurzaam high tech park

Jarenlang was het Expo Center in Hengelo een begrip in en buiten de regio. In 2008 kocht Hans Lesscher, tevens eigenaar van Odin Groep, het gehele complex. Na sluiting van het Expo Center in 2012 werd het beursgebouw in een rap tempo omgebouwd tot een hypermodern datacenter en onderging het omliggende terrein een ware metamorfose. Odin Groep is bewust bezig met duurzaamheid. Wij stellen alles in het werk om onze bedrijfsvoering zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Naast de duurzaamheidsaspecten in en om het pand onderscheiden wij ons op meerdere punten als het gaat om duurzaam ondernemen en milieu.

Lees meer over duurzaamheid

ISO certificeringen

Odin Groep is gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteit), 14001 (milieuzorg) en 27001:2013 (informatiebeveiliging). Dat betekent dat wij voldoen aan alle gestelde hoge normen op de genoemde gebieden.

NEN7510

Onze NEN7510-certificering biedt (potentiële) klanten in de zorg de zekerheid van IT-platformen en processen die zodanig zijn ingericht dat ze voldoen aan de strenge eisen van deze sector. De norm NEN7510 is gericht op ‘het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden.

Historie

Van een zolder in de jaren 90 uitgroeien tot de grootste en meest veelzijdige IT- organisatie van Oost-Nederland.

Hoe het begon
Professionalisering
Odin Groep
Nieuw hoofdkantoor
Lesscher IT en Previder fuseren
Winvision sluit zich aan
Lesscher Computers

Hoe het begon

Hans Lesscher was 18 toen hij in Saasveld begon met het verkopen van zelfgebouwde pc's. Een paar jaar later was Lesscher Computers al toe aan een verhuizing naar een royaal bedrijfspand in het naburige Weerselo. Er volgden diverse overnames en de onderneming groeide in no-time naar 75 medewerkers. Zo moest binnen 10 jaar alweer een ander onderkomen gevonden worden. Lesscher IT, zoals het bedrijf intussen heette, koos een mooie locatie aan de Platinastraat in Hengelo als nieuwe basis.

Professionalisering

Professionalisering

Lesscher IT was op dat moment allang niet meer de pc-bouwer van weleer. Het was een eigentijdse en professionele dienstverlener, die zijn activiteiten onderverdeelde in Softwareontwikkeling, Automatisering, Detachering en Telecommunicatie. Bovendien was er intussen een zusterbedrijf in het leven geroepen dat zich puur richtte op de onderwijsmarkt: Heutink ICT. De expansie ging door. In 2004 en 2005 waren er weer grote overnames, en Lesscher IT zelf − met name de divisie Softwareontwikkeling − en Heutink ICT bleven hard groeien.

Odin Groep

Odin Groep

Om bij deze stormachtige ontwikkelingen de structuur zo helder mogelijk te houden, werd in 2007 een nieuw organisatiemodel opgezet. Hiermee ontstond het ‘groepsdenken’. Er werden stafafdelingen ingericht waardoor de afzonderlijke bedrijven zich sindsdien duidelijk konden profileren. Het model vormde ook de basis voor de overkoepelende organisatie die in 2010 het licht zag: Odin Groep. Onder de vleugels van Odin Groep bleek er niet voldoende ruimte te zijn aan de Platinastraat. Heutink ICT betrok daarom een eigen nieuwbouwpand aan de Diamantstraat. In dezelfde buurt bouwde Previder, sinds 2010 een nieuw onderdeel van de Groep, een ultramodern datacenter, als antwoord op de snel groeiende vraag naar hosted diensten.

Expo Business Parc 1

Nieuw hoofdkantoor

Een cruciaal jaar in de geschiedenis van Odin Groep was 2008. Toen kocht de Lesscher IT Groep (zoals de organisatie toen nog heette) het Expo Center in Hengelo. In dit voormalige beurscomplex aan de A1 is er voor Previder een gigantisch datacenter ingericht. Op hetzelfde terrein staat de moderne toren waarin Odin Groep − en alle bedrijven die ertoe behoren − in de loop van 2013 hun intrek hebben genomen. Daarmee is de cirkel rond en bevindt de grootste IT-organisatie van Oost-Nederland zich onder één dak.

Lesscher IT- Previder

Lesscher IT en Previder fuseren

In begin 2017 fuseren Lesscher IT en Previder, waarna de nieuwe organisatie verder gaat onder de naam Previder. Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. Zo worden eindgebruikers, IT-dienstverleners en softwarebouwers vanuit één krachtige organisatie bediend.

Winvision sluit zich aan

Winvision

Om haar groeiambities waar te maken en haar rol als toonaangevende Microsoft-partner verder uit te bouwen, sluit Winvision zich in april 2018 aan bij Odin Groep. Winvision heeft 140 medewerkers en krijgt, net als de andere bedrijven binnen Odin Groep, volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep groeit naar een IT-organisatie met 470 medewerkers.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.