• Vincent
    DE WEEK VAN

    Vincent van Doorne

    Consultant en teamleider
    Vincent van Doorne heeft sinds 2007 bij web2work in meerdere functies gewerkt. Op het moment is hij softwareconsultant en teamleider voor web2work. Als projectleider speelt hij een rol bij het coördineren van grote projecten. Vincent is zowel technisch als commercieel geschoold. Een ideale combinatie voor zijn huidige functie.

Maandag

We beginnen de week met de aftrap van een project voor Veilig Verkeer Nederland (VVN). Er zijn 2 afgevaardigden van VVN om hun eisen voor een functioneel ontwerp te bespreken. Van onze kant zitten we met back-end en front-end ontwikkelaars om te praten over de mogelijkheden die wij VVN kunnen bieden.

Voor VVN ontwikkelen we een applicatie voor meer dan 4500 basisscholen in Nederland. We creëren een webbased applicatie voor verkeerslessen op school. Een belangrijk onderdeel is een koppeling met BasisPoort (Single Sign On voor het onderwijs). De lessen worden op het digibord (vaak geleverd door Heutink ICT) gegeven. Daarbij ontwikkelen we ook een situatiebouwer waarmee leerlingen spelenderwijs verkeerssituaties kunnen simuleren. Bij dit project werken we samen Heutink ICT en de ontwikkelaars van MOO die op hun beurt al de nodige ervaring met een BasisPoort koppeling hebben. Hier kunnen we dus mooi profiteren van elkaars kennis.

Om 17.30 haast ik me naar huis om snel een hapje te eten. Hierna moet ik namelijk weer door naar Almelo. Naast mijn werk heb ik een grote passie voor muziek. En dan vooral zelf muziek maken. Ik speel klarinet in een klarinetorkest. Daarnaast klus ik in het weekend graag. Ik heb een oud huis dus daar zit genoeg werk in of werk ik in de (moes)tuin.

Dinsdag

Bij web2work werken we bij veel projecten volgens de SCRUM methodiek. In het begin van de week hebben we meestal een standup waarin we de aanpak en uitdagingen voor de rest van de week bepalen. Vandaag staat er ook zo'n standup op de agenda. SCRUM is een bekende softwareontwikkelmethode om producten te maken in korte sprints die maximaal 4 weken duren. Er wordt een duidelijke rolverdeling gemaakt voor aankomende projecten, zodat iedere werknemer weet wat van hem verwacht wordt. Door het werken met SCRUM krijgt het hele team snel duidelijkheid over de voortgang.

De rest van de dag staat in het teken van een andere grote klant: Arts & Zorg. Voor deze klant hebben we onlangs een uitgebreide nieuwe Nederlandse website gebouwd. We gaan nu verder met een Engelse site. Ook zijn we op dit moment druk bezig met een migratie van hun SharePoint omgeving. Het is uiteindelijk de bedoeling dat tussen de website en SharePoint gegevens uitgewisseld gaan worden. Een mooi project waar security een belangrijke rol speelt vanwege de privacy gevoeligheid waar mee Arts & Zorg te maken heeft. Onze Security Officer van de Odin Groep, Jeroen Renard, is hier nauw bij betrokken om ervoor te zorgen dat de gegevens optimaal beveiligd zijn.

Woensdag

Op woensdag is mijn bureaustoel altijd leeg en mijn computer altijd uit. Dit is mijn zogenaamde papadag. Deze dag besteed ik dus tijd aan mijn twee kinderen. Web2work biedt me de ruimte om mijn gezinsleven te combineren met mijn functie als consultant en projectleider. Voor mij een ideale combinatie om tijd met mijn gezin door te brengen en tegelijkertijd aan mijn carrière te blijven werken.

Donderdag

Ik begin de dag met een projectevaluatie voor een SharePoint project in Lochem; voor de Poolsterscholen hebben we een SharePoint oplossing gerealiseerd. Daarnaast gaan we binnenkort voor alle 12 scholen nieuwe websites bouwen. Ik zit met mijn collega Tom (Linderman) bij de ICT-coördinatoren van de Poolster. Samen kijken we terug naar hoe het SharePoint project is verlopen en waarin we dit bestuur eventueel nog verder kunnen helpen. Daarnaast kijken we vooruit richting het nieuwe project dat alweer voor de deur staat. Dat zie je vaker gebeuren, vanuit een goede klantrelatie zitten we steeds weer aan tafel voor nieuw werk.

Ik heb een drukke middag voor de boeg. Eerst maar eens lunchen en hierna aan de slag met een blog. Op onze website (en die van de Odin Groep) plaatsen we namelijk regelmatig blogs van de verschillende bedrijven. Hiermee informeren we onze klanten over nieuwe ontwikkelingen en geven we tips vaak vanuit ontwikkelingen in de markt of ervaringen bij de diverse projecten die we uitvoeren.

In de namiddag spreek ik met Jeroen Renard over de veiligheid omtrent het project voor VVN. Een van de eisen die gesteld zijn is dat we een onafhankelijke audit laten uitvoeren waarin de beveiliging van de software wordt getoetst. We willen er natuurlijk zeker van zijn dat gegevens veilig staan en dat de privacy van onze gebruikers is gewaarborgd.

Vrijdag

Op vrijdag is er meestal een gezonde spanning om het laatste werk voor het weekend nog afkrijgen. Als eerste heb ik samen met twee collega’s en mijn leidinggevende een overleg. Iedere maand zitten we bij elkaar om de roadmap voor onze productontwikkeling te bespreken. We maken diverse softwareoplossingen die we uiteraard ook regelmatig updaten en verbeteren. In dit overleg bepalen we wat we de komende periode willen oppakken. Tevens plannen we een nieuwe release van één van onze producten in.

’s Middags pak ik allerlei kleine punten op en overleg ik samen met een ontwikkelaar over een opdracht van een zakelijke klant. Hij wil dat we zijn website gaan vernieuwen maar heeft allerlei wensen op het gebied van een klantportaal. Om hem van een goed stuk advies te kunnen voorzien win ik eerst de nodige technische informatie in. Hiermee kan ik volgende week bij de klant en goed verhaal houden. Dat is wat ik het mooiste vind aan mijn functie, als spin in het web tussen klant en ontwikkeling.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden