• Rob
    DE WEEK VAN

    Rob ten Thije

    Manager Dienstverlening
    Rob ten Thije is Manager Dienstverlening bij Heutink ICT en is verantwoordelijk voor het optimaliseren en aansturen van de afdelingen Service, Support en Projectbureau. Rob is in 2007 begonnen bij Heutink ICT als servicedeskmedewerker en via de 2e lijn doorgegroeid naar teamleider Service & Support. Na 3 jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het projectbureau om daar als teamleider aan de slag te gaan. Inmiddels heeft hij de stap gemaakt naar Manager Dienstverlening.

Maandag

Op maandag start ik de week met een overleg met de teamleiders. In dit overleg kijken we terug op de afgelopen week en wat er deze week allemaal staat te gebeuren. Doel van dit overleg is om te leren van voorgaande trajecten en acties op zowel de aspecten die goed en minder goed zijn verlopen. “Waarom zijn ze goed of minder goed verlopen?” en “Hoe kunnen we dit verbeteren?” zijn vragen die voorbij komen.

Blijven groeien en leren is belangrijk. Recentelijk heb ik daarom naast mijn werk de deeltijd opleiding Business IT Management afgerond bij het Saxion. Het is ontzettend prettig dat ik de mogelijkheid krijg van Heutink ICT om mezelf te ontwikkelen doormiddel van studies en cursussen.

Dinsdag

Op dinsdag staat er een kick-off voor een intensief traject met Catent gepland. Ik spreek met het team over het traject dat we samen met deze klant aangaan. We bespreken de mogelijkheden en bedreigingen die het traject met zich meebrengt, maar ook is de rolverdeling van de deelnemers in het projectteam een belangrijk onderwerp van deze kick-off.

Catent is een Bovenschoolse Stichting voor 35 basisscholen en 5.000 leerlingen in Zwolle. Dit project is gericht op het opleveren van Mijn Omgeving Online (MOO) -een digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs-, WIFI-oplossingen op basis van Ruckus WaaS en deklas.nu – een netwerktotaalconcept met volledig werkplekbeheer.

Woensdag

De woensdag staat in het teken van coaching: door de dag heen spreek ik verscheidene collega’s in een 1-op-1 sessie. In deze sessie proberen we van elkaar te leren en bespreken we nieuwe projecten, problemen die op het pad komen, maar ook vooral de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Op de foto heb ik zo’n sessie met Koen Nagtegaal, projectplanner van het projectbureau bij Heutink ICT.

Ik vind het heel belangrijk om anderen te helpen zodat zij de zelfde stappen kunnen maken zoals ik die heb gemaakt. Als mensen ambitie hebben en tonen, kunnen ze ver komen bij de Odin Groep en dan help ik ze altijd graag. De Career Tracks is een goed handvat om stappen te maken binnen de Odin Groep.

Donderdag

Een overleg met collega’s van Heutink ICT over de ontwikkelingen van MOO. We hebben vaker overleg over de ontwikkeling omtrent MOO met softwareontwikkelaars en projectleiders. Vandaag bespreken we de voortgang van MOO, en welke modules en functionaliteiten op korte termijn beschikbaar komen. Zodat we kunnen zorgen dat onze technische collega's tijdig hun kennis van die nieuwe feautures tot zich nemen. dat vergt de nodige afstemming. Iets verkopen is mooi, iets bouwen is knap maar iets succesvol technisch implementeren is mijn uitdaging met mijn team.

Naast mijn werk voetbal ik bij de Juventa ’12 in Wierden. Ik ben redelijk fanatiek en vind het leuk om met vrienden op zondag een potje te voetballen. Elke donderdagavond train ik dan ook graag met fanatieke teamgenoten.

Vrijdag

Samen met de teamleider van het projectbureau, Harm-Jan Smit, ga ik naar een van onze klanten om daar met de gehele stuurgroep de verwachtingen over het aanstaande project helder te krijgen. Ook wordt er gesproken over de verantwoordelijkheden van beide partijen en de rolverdeling binnen de projectgroep worden geformaliseerd.

In de middagpauze loop ik vaak een rondje met collega's. Met hen wissel ik van gedachte over onderwerpen die voorbij komen. Als het weekend voor de deur staat is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel ter afsluiting van de week met veel gezellige collega’s.