• Gerjon
    DE WEEK VAN

    Gerjon Kunst

    Technische Consultant
    Gerjon Kunst loopt al jaren mee bij de Odin Groep. Hij is begonnen als monteur buitendienst bij Lesscher IT en doorgestroomd naar Project Engineer. In 2014 heeft Gerjon de stap gemaakt naar Technisch Consultant. Door de fusie van Lesscher en Previder is hij nu Technisch Consultant bij Previder. Gerjon heeft de lerarenopleiding elektronica aan de Pedagogische Technische Hogeschool (Windesheim) gedaan.

Maandag

De maandagochtend begint met een studieochtend van deze week. Ik krijg van Previder de ruimte om mezelf te ontwikkelen en mijn kennis op peil te houden. Ik ben nu bezig met een zelfstudie om de her-certificering voor Private Cloud te behalen. Ik heb door de mogelijkheden die Previder mij biedt al vele certificeringen kunnen behalen

In de middag schrijf ik met collega Yaxchilan Parera een indicatief voorstel uit voor een advocatenkantoor dat hun huidige infrastructuur wil vernieuwen. Hierbij kijkt men naar de mogelijkheden van Cloud oplossingen. Samen met Yaxchilan hebben we met de klant gesproken over de wensen en eisen en bekijken welke Cloud diensten het best bij de klant passen. Yaxchilan heeft pas geleden de overstap gemaakt van adviseur binnendienst naar accountmanager. We betrekken de klant actief in het proces en gaan samen met de klant voor een mooie oplossing.

Dinsdag

De ochtend staat in het teken van innovatie. Samen met de Manager Operations zijn we bezig om innovatiedagen op te zetten. Vanochtend zitten we bij elkaar om hier een blauwdruk voor te maken. Er zijn bij Previder veel mensen in dienst die veel op locatie werken. We merkten dan ook dat buitendienstmedewerkers soms wat langere periodes niet op kantoor zijn en dat hierdoor de collegiale band wat minder kan worden. De innovatiedagen zijn terugkomdagen voor de afdelingen Projecten & Consultancy, Detachering en Service & Support.

Tijdens deze dagen willen we gezamenlijk bijpraten over de uitdagingen die er bij klanten leven en zo van elkaar leren. Daarnaast willen we diverse workshops (bijv. Virtualisatie, switching, firewalling etc.) geven waarbij we samen aan de knoppen gaan zitten. Zodat er ook een technische uitdaging is tijdens de dag.

In de middag heb ik projectoverleg met ons team. We bespreken de lopende projecten om zo samen problemen op te lossen. Het is goed om zulke overleggen te hebben, omdat we veel van elkaar kunnen leren.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met het nemen van ouderschapsverlof. Dat beviel me eigenlijk zo goed dat ik dat in overleg met Previder ben blijven doen. ’s Ochtends houd ik me bezig met het klussen in en om het huis en sporten. ’s Middags ga ik leuke dingen doen met mijn kinderen of speel ik haal en breng service als ze spelen gaan bij vriendjes.

In mijn vrije tijd doe ik aan Crossfit en Bootcamp dit om lekker bezig te zijn. Het doel hiervan is ook om mee te doen aan de Strongmanrun en aan de Mudmasters. Dit geeft een mooi doel om naartoe te werken en is erg leuk om te doen.

Donderdag

Ik heb in samenwerking met André Stokkingreef, Key Accountmanager bij Previder, en een aantal andere collega’s een interne project kick-off voor een project bij Huuskes. Huuskes is een grote leverancier van versproducten en het is een nieuwe klant van Previder. Wij helpen Huuskes met haar nieuwe IT-omgeving. Huuskes heeft complexe processen in hun productie die geen haperingen kan gebruiken. Ik ga met mijn collega’s ervoor zorgen dat de processen optimaal kunnen verlopen. 

Daarna is het tijd voor een lunchafspraak met de IT beheerders en IT manager van De Baalderborg Groep. De Baalderborg groep is gespecialiseerd in gehandicaptenzorg en in ouderenzorg. En door groei van de organisatie is beschikbaarheid van informatie van steeds groter belang. Lesscher IT (wat inmiddels Previder heet) is in 2011 gekozen om de nieuwe IT-omgeving van de Baalderborg Groep in te richten. Na oplevering van het nieuwe netwerk blijft de organisatie constant in beweging om de beste zorg te kunnen leveren aan hun cliënten. Daarom overleggen we regelmatig over de uitdagingen die Baalderborg tegenkomt en hoe we deze, indien nodig, met technische oplossingen kunnen verbeteren. We hebben de klant uitgenodigd voor een lunch. We zitten aan tafel om samen te spreken over de roadmap, een prestatie- en doelgericht plan voor de toekomst. Ook bespreken we de belangrijkste prioriteiten en kijken we hoe we zo efficiënt mogelijk met de resources die beschikbaar zijn kunnen omgaan.

Vrijdag

Vandaag begin ik met een trip naar Nieuwegein om een presentatie te geven bij de Dutch Citrix User Group. De Dutch Citrix User Group, in het kort DuCUG, is een gebruikersgroep door en voor de Citrix community in Nederland. De presentatie houd ik met iemand die ik heb leren kennen van de community. Onze presentatie gaat over de verschillen in remote desktop protocol en ica protocol. Het is ontzettend fijn dat Previder mij de mogelijkheid geeft om naar dit soort evenementen te gaan om zelf te spreken en ook vooral te leren van anderen.

's Middags werk ik een aantal lopende zaken af en kijk ik over de schouder mee bij enkele projectplannen van collega's. Bovendien zit ik nog even met een young professional die via een Fast Track in 2 jaar wordt klaargestoomd voor de rol van Projectleider. Ik ben een van de coaches die dergelijke collega's begeleidt. Leuk om te doen! We gooien mensen hier namelijk snel in het diepe maar laten je nooit verzuipen. Daar zorg ik wel voor. Aan het einde van de dag is er natuurlijk een borrel met collega's.

 
 
   
Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.