Robert Terhalle

Ik ben bij Heutink ICT begonnen als Projectleider. Daarna heb ik een tijd gewerkt als Teamleider New Business en per 1 januari 2018 ben ik als Manager Verkoop verantwoordelijk voor de verkoop afdeling. Het is ontzettend fijn om het gevoel te krijgen dat je door kunt groeien en belangrijk bent voor het bedrijf. Ik ben een ambitieus type en ben dan ook enorm blij dat ik de kans heb gekregen om mijzelf te ontplooien.

Hoe ziet je loopbaan bij Heutink ICT eruit?

De functie van projectleider aan de technische kant heb ik vijf jaar met veel plezier uitgeoefend. Hierna ben ik doorgegroeid naar een nieuwe functie; Teamleder New Business. Door de nieuwe ontwikkelingen en groei in de IT kwamen er steeds meer aanbestedingen en dat paste eigenlijk niet bij mijn functieprofiel. Het team New Business is eigenlijk uit nood ontstaan, omdat er steeds meer vraag naar deze aanbestedingen kwam en er grote behoefte was aan uitbreiding. We hebben toen een nieuw team gevormd dat zich richt op nieuwe klanten en productontwikkeling en daar hoorde ook een nieuwe functie bij; Teamleider New Business. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor 3 accountmanagementteams van in totaal 14 collega’s. Samen met mijn collega Marc Hagels geven we leiding aan het totale salesteam en zijn we verantwoordelijk voor de omzetrealisatie binnen Heutink ICT.

Wat maakt jouw functie uitdagend?

Als Manager van het salesteam is het onze uitdaging om bestaande klanten te behouden en op zoek te gaan naar nieuwe prospects. We verkopen namelijk niet alleen IT, maar met name een stuk vertrouwen. Het is onze taak om dat vertrouwen te winnen van nieuwe klanten. In een razendsnel veranderende markt moeten we bovendien bovenop de nieuwste innovaties zitten.

"If everything is under control, you’re not moving fast enough."

Wat is de kracht van Heutink ICT en de Odin Groep?

Het voordeel van zaken doen met Heutink ICT is dat wij de grootste zijn in onze markt en daardoor met grote schaalvoordelen snel kunnen inspelen op de steeds veranderende markt. Daarbij is het als werknemer ook fijn dat je altijd kunt binnenlopen bij één van de andere bedrijven van de Odin Groep als je met vragen zit. Ik ben erg blij met de nuchtere Twentse mentaliteit die hier heerst bij de bedrijven. Als starter kun je door deze laagdrempelige manier van werken jezelf goed positioneren en jezelf ontwikkelen. 

Bedrijf Heutink ICT
Afdeling Verkoop
Functie Manager Verkoop
Favoriete gadget Xbox One
Favoriete website Tweakers.net, Tenderned.nl en Linkedin.nl
 
 
   
Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.