Gijs Middelkamp

Na mijn studie, MBO niveau 4, ben ik meteen aan het werk gegaan als hoofd van een IT-afdeling bij een klein automatisering- en ontwikkelbedrijf in Oldenzaal. In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar Previder, omdat ik daar meer uitdaging en goede doorgroeimogelijkheden zag.

Hoe bevalt het werken bij Previder je?

In het begin van mijn carrière bij Previder moest ik wennen om verantwoording af te leggen aan een manager. In mijn vorige baan was ik de manager. Maar ik ervaar dit juist heel positief. We kunnen samen sparren over technische vraagstukken en mijn manager voelt gewoon als ‘’one of the boys’’ die lekker samen een biertje met ons drinkt.

"Mijn manager is ook mijn collega"

Softwareontwikkelaar bij Previder? Wat houdt dat in?

Als softwareontwikkelaar werk je in een team bij Previder, waardoor je veel systemen leert kennen die je normaal misschien niet zou gebruiken. Ik ben niet alleen bezig met het ontwikkelen van software, maar ook met het onderhouden van de software om zo het beste resultaat te behalen en te houden. Samen ontwikkelen we onder andere de Previder Portal: een portaal waarin de klanten van Previder zelf virtuele servers kunnen maken en beheren. Dit project is inmiddels opgeleverd maar we blijven het verbeteren en uitbreiden. Naast het ontwikkelen van software voor het portaal geef ik ook trainingen aan de verkopers en helpdeskmedewerkers voor het nieuwe portaal.

Wat houd je werk boeiend?

Het is leuk om voor de Odin Groep te werken omdat je dan met veel verschillende mensen van 4 verschillende bedrijven kan samenwerken. Wij met het softwareontwikkelingsteam van Previder werken met de SCRUM-methode. Een methode om op een flexibele manier software te ontwikkelen. Tijdens dit proces leer je veel mensen en systemen kennen.

Ben je buiten je werk nog actief bij verenigingen?

In mijn vrije tijd ben ik, nu al 18 jaar, actief binnen de scoutingvereniging de Vaandrig Leppink Groep. Ik ben leider van jeugdgroepen die ik begeleid met leuke activiteiten.

Bedrijf Previder
Afdeling Operations Core
Functie Softwareontwikkelaar
Favoriete gadget iPhone
Favoriete website Tweakers.net en eBay.com
 
 
   
Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.