Ewald Lucas

Nadat ik in 1990 ben afgestuurd aan het Saxion voor de studie bedrijfseconomie, ben ik begonnen bij een accountancybedrijf als systeembeheerder. In die periode leerde ik Hans Lesscher, algemeen directeur bij de Odin Groep, kennen. Hij was destijds leverancier van de hardware en ik was verantwoordelijk voor de IT bij het bedrijf. In 2008, toen Previder werd opgericht, werd ik gebeld door Hans Lesscher of ik bij Previder aan de slag wilde en dat aanbod heb ik toen geaccepteerd.

Wat zijn de grootste ontwikkelingen in de IT-branche?

SaaS, Software as a Service, is de toekomst. In mijn functie spreek ik veel met klanten over de nieuwste technologieën en je ziet dat steeds meer bedrijven naar de Cloud gaan. De klanten bepalen de toekomst en ik help de klant met die overstap naar de cloud. Ik schakel hierover voornamelijk met softwarebouwers. Het boeit mij zeer om samen met de softwarebouwers en andere partijen te sparren om tot een oplossing te komen.

Wat is de kracht van de Odin Groep?

Wij als de Odin Groep zijn de meest allround speler in de markt. We zitten op alle vlakken van de techniek en gebruiken de beste systemen. Omdat elk bedrijf van de Odin Groep zijn eigen specialiteit heeft, kunnen we de beste diensten verlenen en is er altijd een oplossing mogelijk. Sinds de oprichting van Previder hebben we met het hele team de omzet zien verdriedubbelen. De grootste uitdaging in mijn werk is: van wereldberoemd in Twente naar wereldberoemd in Nederland. De Odin Groep is een groot bedrijf maar heeft het vriendelijke karakter van een klein bedrijf. Je krijgt hier het gevoel dat jij een verschil maakt voor de organisatie en dat is ontzettend plezierig werken. We hebben de laatste jaren grote klanten zoals Vitens aan ons weten te binden en dat maakt mij zeer trots.

"Ik wil bij Previder samen met anderen (leuke) doelen bereiken."

Wat doe je naast je werk?

Naast mijn werk ben ik een fanatieke mountainbiker. Het is echt mijn passie. Ik mountainbike bij MTB Het Twentse Ros in Oldenzaal met vrienden en collega’s. Het is leuk om te zien dat we ook met collega’s buiten het werk om leuke dingen doen. Naast dat ik zelf mountainbike ben ik begeleider van verschillende jeugdgroepen. 

Bedrijf Previder
Afdeling Verkoop
Functie Business Development Manager
Favoriete gadget iPhone 6 plus
Meest bezochte website Nu.nl
 
 
   
Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.