Detachering in het onderwijs?

Veel ICT'ers hebben het er op school maar druk mee. Ze zijn enerzijds verantwoordelijk voor de techniek, en anderzijds coach op het snijvlak van ICT en onderwijs. Zo'n dubbelrol is niet altijd even logisch, zeker in tijden waarin scholen en stichtingen te maken hebben met flinke bezuinigingen. Functies worden samengevoegd, taken worden afgestoten en zelfs reorganisaties zijn aan de orde van de dag. Dat heeft flinke gevolgen, óók voor de ICT-coördinator binnen uw school of stichting. De tijd die hij of zij krijgt voor deze functie wordt steeds minder. Daardoor komt de kwaliteit van de uitvoering onder druk te staan.

Wij van WC Eend adviseren WC Eend

Een oplossing voor deze veelvoorkomende situatie is het uitbesteden van de technische en administratieve ICT-taken. Dat klinkt tegenstrijdig en misschien zelfs een beetje als 'Wij van WC Eend adviseren WC Eend'. Heutink ICT biedt scholen met deklas.nu immers een oplossing om de taken van ICT'er tot een minimum te beperken. Maar dat is niet het hele verhaal. Wij kunnen u ook dat laatste stukje technisch beheer uit handen nemen. Zo kan de ICT’er andere taken oppakken – bijvoorbeeld meer voor de klas staan − en zich meer bezighouden met de onderwijsinhoudelijke kant van ICT; collega's coachen en nieuwe ICT-toepassingen introduceren. Zo slaat u in feite twee vliegen in één klap: geen zorgen meer over de techniek en meer tijd en aandacht voor de kwaliteit van uw onderwijs. Bovendien profiteert u uiteraard van de algemene voordelen van uitbesteden:

  • geen risico van ziekte en verlof
  • continuïteit van werkzaamheden
  • de zekerheid van gedegen en altijd actuele technische kennis
  • kortere lijnen

Het overnemen van de ICT-beheertaken op bovenschools niveau is iets wat we steeds meer doen. Naar volle tevredenheid durf ik wel te zeggen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw ICT-taken geheel of deels uit te besteden? Ga dan eens in gesprek met onze verkoopadviseurs. Zij vertellen u er graag alles over.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.