Migreren naar deklas.nu 3

Voordat u een migratie van deklas.nu XP naar deklas.nu3 overweegt…

Mocht u reeds in het bezit zijn van een deklas.nu XP netwerkomgeving van Heutink ICT, dan heeft u een netwerkomgeving die al geruime tijd bestaat en al een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat maakt dat u zit ‘als gebeiteld’ : het product is flink doorontwikkeld, betrouwbaar en stabiel  en wordt – last but not least – goed ondersteund door de Servicedesk, maar ook door software- en hardwarefabrikanten.

Redenen om te migreren

Toch zijn er gegronde redenen om over te stappen van deklas.nu  XP naar deklas.nu3. Op al deze redenen zal ik nu niet in gaan. Feit is wel, dat vroeg of laat het moment daar is om deze stap te maken. Uiteraard kan de school (of het schoolbestuur) zelf bepalen wat het juiste moment is daarbij diverse zaken in acht nemend als geschiktheid van bestaande ICT-voorzieningen, budgetten voor vervanging en scholing van het team enzovoort. Mocht dit niet direct een beletsel zijn, dan wordt het moment voor overstap misschien al dan niet bewust vooruit geschoven. U zit immers als gebeiteld en het ontbreekt een datum waarvoor u verplicht dient over te stappen. Daarnaast spelen wellicht minder harde zaken een rol als vrees voor het onbekende (wat haal ik me wel niet op de hals), of komt u er niet aan toe vanwege dagelijkse beslommeringen en – laat ik het algemeen houden – andere belangrijke zaken.

Hoe, wat en wanneer

Waar ik in deze blog echter op in wil gaan is wat u moet weten over onze aanpak voordat u überhaupt overweegt te migreren. Dat is namelijk dat wij de netwerkmigratie turnkey kunnen verzorgen, iets dat in ICT onderwijsland zeker niet de facto standaard is. Ik zeg kunnen omdat we bij Heutink ICT vinden dat elke migratie maatwerk is. Dat wil zeggen dat we met u als bestaande klant om tafel gaan om af te stemmen wat uw wensen zijn. We doen dit uiteraard door te bespreken met wat de migratie uitgevoerd kan worden. (denk aan hoeveelheid werkplekken, budgetten) Echter, waar wij als Heutink ICT uniek in zijn is dat we minstens zo belangrijk vinden hoe de migratie uitgevoerd moet worden. Wenst u de kosten laag te houden en is er een ICT-er beschikbaar om een aantal installatie- en inrichtingswerkzaamheden uit te voeren? Of misschien gaat uw voorkeur uit naar een volledige ontzorging door bijvoorbeeld zelfs nieuwe computers door ons te laten plaatsen, het verpakkingsmateriaal af te voeren en bij in gebruik name van het netwerk gelijk al uw documenten, e-mail en gegevens in uw administratiesoftware op de vertrouwde plek aan te treffen. Dat allemaal terwijl de leerkrachten de aanwezige digiborden kunnen blijven gebruiken.

Verder speelt wanneer een belangrijke rol. We stemmen met u af wanneer u de migratie wenst. Misschien wel in de vakantie of juist daarbuiten of direct na oplevering van een ver- of nieuwbouw waarbij de training plaatsvindt op die studiemiddag die u al had staan. Als vast onderdeel van de gesprekken met de school stemmen we dit met u af zelfs al voor een definitieve opdracht is overeengekomen.

Kortom, weet dat zodra u toe bent aan de overstap naar deklas.nu3, de voor u belangrijke aspecten worden besproken. Geen wens is ons daarbij vreemd. Het is voor ons een uitdaging de migratie uit te voeren zoals u dat graag ziet, niet andersom!

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.