XS4ALL glasvezel/internetaanbod voor scholen

Sinds een aantal jaren biedt Heutink ICT vanuit een eigen datacenter een hosted variant van deklas.nu 3. Vele scholen in Nederland werken hier inmiddels naar grote/volle tevredenheid mee. Het succes van zo'n oplossing is natuurlijk voor een flink deel te danken aan de techniek aan de kant van Heutink ICT. Maar ook de techniek op school − en dan vooral de internetverbinding − is van groot belang.

In Nederland zijn er allerlei partijen, zoals Reggefiber, die ervoor zorgen dat buurten, wijken en zelfs hele steden worden aangesloten op een glasvezelverbinding. Dat begint vaak bij een (door de partij in kwestie zelf uitgevoerde) tender* op lokaal niveau, waarbij wordt gekeken of er genoeg belangstelling is om verder te gaan met het naar binnen brengen van de glasvezels. Maar als de glasvezel er eenmaal ligt (en de tender dus is afgerond), heeft nog niemand er iets aan. Eerst moeten er partijen zijn die hun diensten via de glasvezel gaan aanbieden. U kunt hierbij denken aan VoIP, beveiliging, video en andere content en − als belangrijkste − internetvoorziening.

Een van de aanbieders van internet is sinds jaar en dag XS4ALL. Veel scholen in Nederland hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van het gratis internetaanbod van XS4ALL. XS4ALL levert ook via de glasvezel internetverbindingen die mogelijk interessant zijn in combinatie met de hosted oplossingen van Heutink ICT.

Op dit moment voeren wij gesprekken om te bekijken of alle facetten (zowel technisch als commercieel) voldoen aan de hoge standaard die wij onze klanten willen bieden. En... ik kan u melden dat de eerste berichten zeer positief zijn!

Is er bij u in de buurt een tender gaande waarbij XS4ALL internet aanbiedt via glasvezel? Dan is het zeker de moeite waard om u daarvoor als school in te schrijven. Zelfs al u niet voor een hosted oplossing kiest, is het aanbod van XS4ALL een goed alternatief voor internet via ISDN en/of kabel. Mocht ik de komende tijd meer informatie hebben, dan zal ik het zeker niet nalaten om dat via onze website kenbaar te maken. Houd de site de komende tijd dus regelmatig in de gaten!

* Een tender als een afwegingsprocedure voor het verkrijgen van een dienst of product in het economisch verkeer (Bron: Wikipedia)


Robert Terhalle

Robert Terhalle

Robert Terhalle is Teamleider New Business bij Heutink ICT. Hij werkt al ongeveer 12 jaar in de IT sector, waarvan zo’n 6 jaar bij Heutink ICT en heeft ervaring op het gebied van zowel project- als accountmanagement. Voordat hij in dienst trad bij Heutink ICT was hij werkzaam als key-accountmanager bij een IT organisatie uit Enschede. Binnen Heutink ICT is hij verantwoordelijk voor alles op het gebied van aanbestedingen en new business.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.