Microsoft`s gratis mail oplossing Live@Edu voor het onderwijs

In de afgelopen paar maanden heb ik diverse scholen mogen begeleiden van hun al dan niet traditionele mail omgeving naar de hosted Live@Edu omgeving van Microsoft.
Een goed moment om eens een aantal zaken op een rijtje te zetten;

Wat is Live@Edu

Live@Edu is een onderdeel van het Office365 pakket van Microsoft speciaal voor het onderwijs, met onderstaande punten als meest belangrijke voordelen;

  • Gratis gehoste Microsoft Exchange 2010 omgeving welke te benaderen is via een browser of via outlook (vanaf outlook 2007)
  • 10GB aan mail opslag voor elke gebruiker
  •  Pushmail naar telefoon
  • Vereenvoudiging van online delen van bestanden op zowel school als bestuursniveau
  • Eenvoudig agenda`s delen met kinderen en collega`s
  • Reclame vrij
  • Data opslag binnen de E.U. ( en daarmee onder de Europese regelgeving vallend.)

Hoe krijg ik Live@Edu voor mijn school ?

Er zijn een tweetal verschillende manieren om Live@Edu binnen uw school te krijgen.

  1. Bij (een mogelijke) migratie naar deklas.nu 3 kan Live@Edu worden opgenomen als een standaard onderdeel van de installatie.
  2. Los traject. Snel en eenvoudig.

Neem gerust contact met mij op, of de automatiseringsadviseur in uw regio om dit te inventariseren.

Hoe ingrijpend is dit ?

Voor een school die al haar leerkrachten en ondersteunend personeel een dergelijke omgeving wil bieden dient men rekening te houden met een halve dag á anderhalve dag implementatietijd afhankelijk van de werkzaamheden zoals het terugzetten van de mail, delen van agenda`s en koppelen van mogelijke mobiele telefoons. Scholen die er voor kiezen om ook hun leerlingen een account te geven zijn qua implementatie wat langer bezig. Ongeveer een dag of 2 á 3.

Toekomst

In de (nabije) toekomst zullen wij de diensten van Live@Edu integreren in de MOO (Mijn Omgeving Online) binnen deklas.nu 3 . Hierdoor ontstaat er een Single Sign On platform wat ideaal geschikt is voor zowel leerlingen, leerkrachten als ondersteunend personeel.

Als Heutink ICT werken we op dit moment druk aan bovenstaande oplossing, meer informatie volgt zo snel als mogelijk.


Robert Terhalle

Robert Terhalle

Robert Terhalle is Teamleider New Business bij Heutink ICT. Hij werkt al ongeveer 12 jaar in de IT sector, waarvan zo’n 6 jaar bij Heutink ICT en heeft ervaring op het gebied van zowel project- als accountmanagement. Voordat hij in dienst trad bij Heutink ICT was hij werkzaam als key-accountmanager bij een IT organisatie uit Enschede. Binnen Heutink ICT is hij verantwoordelijk voor alles op het gebied van aanbestedingen en new business.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.