Heutink ICT: websites met een plan

Ik heb in mijn functie dagelijks te maken met scholen die hun website willen verbeteren of vernieuwen. Tussen scholen onderling is er een groot verschil in kwaliteit van hun website. Iedere school heeft zijn eigen ideeën over wat men onder een goede website verstaat.

Gelukkig beseffen steeds meer scholen dat een website tegenwoordig een belangrijk onderdeel is van de totale communicatie en dat ouders op dit gebied steeds meer verwachten. Het is niet meer altijd vanzelfsprekend dat een kind naar de school gaat die dichtbij huis is. Ouders willen voor hun kinderen goed onderwijs en een goede sfeer op school. Voor scholen is het belangrijk om te laten zien wat zij in huis hebben.

Een goede nieuwe schoolwebsite is er niet zomaar, daar gaat een heel proces aan vooraf. Vraag u af waar u nu staat en waar u naar toe wilt, dat is het uitgangspunt. Een website moet onderdeel uitmaken van en passen bij het ICT beleid en aansluiten bij de doelstellingen die u heeft om uw school op de kaart te zetten. Natuurlijk is het belangrijk dat de website er goed uitziet maar daar houd het niet op. Denk dus niet alleen na over de vormgeving maar ook over verantwoordelijkheden en beheer. Wie gaat de website onderhouden, wanneer en hoe vaak doen we dat, welke afspraken maken we over de manier waarop we er informatie (bijv. foto’s) opzetten en hoe zorgen we ervoor dat dit ook op deze wijze gebeurt. Bedenk dat beste websites juist die website zijn die gedragen worden door het hele team en echt aansluiten bij de behoefte van ouders.

Een goed plan is de basis om een website succesvol te laten zijn. Ik kom echter regelmatig met scholen in aanraking die aan een nieuwe website beginnen zonder er eerst goed over na te denken. Vaak ontbreekt het op deze scholen aan een plan van aanpak. Zo’n plan opstellen is niet makkelijk maar wel cruciaal om de website tot een echt succes te maken.

Heutink ICT kent de markt en kan u als geen ander helpen om samen met u tot een plan voor uw website te komen. Daar ligt onze toegevoegde waarde, daar maken we het verschil.

Benieuwd welke rol Heutink ICT kan spelen bij het opzetten van uw nieuwe website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via verkoop@schoolwebsite.nu of via ons algemene nummer.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.