Sharepoint ... kan het dan toch mooier, makkelijker en goedkoper?

Regelmatig krijg ik de vraag of we Sharepoint kunnen leveren en invoeren. Na doorvragen ligt de werkelijke behoefte in het bereiken van schooloverstijgende communicatie en -samenwerking. Het middel “Sharepoint” wordt gelijkgesteld aan het doel “Communicatie en Samenwerking”. Is dit terecht? En wat is het alternatief?

Sharepoint wordt door veel ICT’ers gezien als de oplossing voor alles. Het pakket biedt uitgebreid document beheer, webpagina’s, blogs, social media, widgets, zoekfuncties en nog veel meer. Alles in één, een Zwitsers zakmes. De keerzijde is dat al deze mogelijkheden Sharepoint complex maken. Dit zien we terug in installatie, inrichting, beheer, gebruik en kosten.

Ondanks alle functionaliteit lost een Sharepoint implementatie door de complexiteit vaak haar belofte niet in. Vaak ontstaat een oplossing waarin collega’s enkel online documenten met elkaar delen. In het slechtste geval wordt Sharepoint zelfs door een grote groep gebruikers genegeerd. Weg samenwerkingsstreven, weg communciatiestreven!

Vind ik Sharepoint dan een slecht product? Absoluut niet! Maar door de complexiteit heb ik wel twijfels bij de aansluiting bij scholen en besturen in het primair onderwijs. In deze wereld waar ICT tijd schaarser wordt en budgetten onder druk staan is geen ruimte voor een complexe IT oplossing die veel tijd vraagt van beheerders en gebruikers.

Bij Heutink ICT slaan we met het Heutink ICT intranet een andere weg in. Het is eenvoudig voor de gebruiker, doch doeltreffend. De functionaliteit is gericht op wat scholen en besturen werkelijk nodig hebben. U zult merken dat u hiermee alles kunt realiseren wat u eigenlijk met Sharepoint had willen realiseren. Doordat we gebruik maken van opensource technologie kunnen we bovendien ontwikkel- en beheerkosten laag houden. Het resultaat is een prettig werkende intranet omgeving, waar uw medewerkers zich direct in thuis voelen.

Of u nu op dit moment over Sharepoint beschikt of de overstap overweegt. Het is goed om te weten dat er een alternatief is dat werkt! Wilt u ook weten ...

  • ... op welke manier u collega’s op de scholen optimaal kunt informeren, ...
  • ... hoe u een platform opzet om samen te werken en documenten te delen, ...
  • ... hoe u de samenhang en interactie binnen uw organisatie vergroot en ...
  • ... hoe u kosten kunt besparen op uw jaarlijks onderhoud en beheer ...

neem dan contact met me op. We zetten graag het intranet op dat bij uw organisatie past. In toekomstige blogposts ga ik wat dieper in op het Heutink ICT intranet.

Als u vragen heeft die u graag beantwoord ziet in een blog dan hoor ik het graag. Wellicht dat dat dan het volgende onderwerp in deze blogserie wordt.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.