‘Niet omdat het moet, maar omdat het erg gaaf is!’

“Vaak heb ik hier weer dat gevoel uit mijn studie. Met elkaar in een kamer brainstormen, vellen vol scenario’s, post-itjes op de muren, wereldideeën uitwerken die na een uur al weer afgeschoten kunnen worden. We werken hard, dat zeker. Maar je krijgt ook enorm veel energie terug; van het team, de projecten en van de samenwerking met klanten en partners.”


Frank van Houten (27) en Johan Hoek (30) zijn developers bij Winvision. Ze maken deel uit van het IoT-team van Winvision en zijn net terug van het IoT Solutions World Congres in Barcelona. Daar lanceerde Microsoft het nieuwe Azure Digital Twins, het innovatieve IoT-platform. Johan: “Wij zijn als team zeer nauw betrokken bij het testen en verbeteren van Digital Twins, als een van de zeer weinige Microsoft-partners in de wereld. Dus voor ons was de lancering ook een mooie mijlpaal. En het congres was een goede gelegenheid om kennis op te doen en live de juiste mensen te ontmoeten.”  

Het hoogste salaris, de dikste auto? 

Frank voltooide in 2015 zijn master in Computing Science. “Dan heb je eigenlijk de werkgevers voor het uitkiezen. Maar goed, waar kies je dan voor? Het hoogste salaris, de dikste bedrijfsauto? Bij één bedrijf kreeg ik na een gesprek van een half uur al een aanbod. Een compliment misschien, maar ik voelde me toch niet helemaal serieus genomen. Weten ze dan wel wie ze in huis halen? Bij Winvision gingen we echt de diepte in. Ik heb een dag meegelopen en kon zien waar ze mee bezig waren en hoe ze dat aanpakken. Dat sprak me enorm aan. Niet alleen het kennisniveau en de opdrachten, maar ook de bedrijfscultuur en de sfeer.”

Johan werkt sinds 2013 bij Winvision. “Word je direct in het diepe gegooid? Ja, eigenlijk wel. Ik zat meteen op een intensief project. Maar je kunt hier op iedereen afstappen om dingen te vragen. De organisatie is plat, de deuren staan open. Je wordt uitgedaagd, maar hebt ook een heel netwerk aan collega’s, klanten en partners waar je een beroep op kunt doen. Als je het liefst stilletjes in een hoekje je dingen wilt doen, dan ga je het hier niet redden.”

Aan de voorkant van technologische ontwikkelingen

Met het IoT-team zitten Johan en Frank in de voorhoede van de wereldwijde ontwikkelingen. Zo zijn ze onder meer voor Winvision-klant Heijmans actief voor BeSense, een innovatief platform voor slim en duurzaam gebouwenbeheer. Frank: “BeSense is al een prachtig project, maar dat heeft een extra dimensie gekregen doordat Microsoft ons betrok bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins. Het is zeer interessant om zo dicht bij het vuur te zitten. Op een onderwerp bovendien dat zoveel relevantie heeft. Niet alleen als ICT-project, maar als voorbode van IoT-toepassingen waar we in het gewone leven mee te maken hebben. We zitten met Winvision en ons team echt aan de voorkant van de technologie. Dat is mooi om mee te maken.”

“We hebben geen gewone 9-to-5 baan”, zegt Johan. “Zeker de afgelopen weken waren intensief. We maken meer dan 40 uur per week. Niet omdat het moet, maar omdat we met zulke spannende en relevante zaken bezig zijn. Het is gewoon erg gaaf. Verder organiseert Winvision geregeld sociale uitjes en sportieve evenementen. En collega’s onderling gaan vaak sporten of uit eten. Bovendien is het overdag dus niet een kwestie van in je hok zitten en programmeren. We zitten geregeld bij klanten en partners om tafel. We waren met een groot team bij Microsoft Ignite in Orlando en komen net uit Barcelona. Het is allemaal werk. Maar wel heel erg leuk werk.”

Ook werken bij Winvision?

Kijk dan eens op www.werkenbijwinvision.nl

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden