Winvisions Remco Ploeg uitgeroepen tot Microsoft MVP Azure

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.000 Microsoft Most Valuable Professionals: ICT-specialisten die zich op specifieke vakgebieden verdiepen in de nieuwste Microsoft-technologie, hun kennis delen en de community als geheel verder helpen. In Nederland zijn het er ongeveer 100. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision behoort sinds 2015 tot dit selecte gezelschap. Eerst werd hij erkend als MVP voor zijn Office 365-expertise. Sinds deze maand is Remco een van de 12 Nederlandse MVP’s voor Microsoft Azure.


‘MVP’s onderscheiden zich vooral, naast hun opzienbarende technologische capaciteiten, door hun bereidheid om anderen altijd te helpen.’ Zo omschrijft Microsoft zelf zijn Most Valuable Professionals. Voor Remco Ploeg is juist dat community-aspect het belangrijkste: “Het zijn allemaal zeer betrokken specialisten met diepgaande kennis die veel voor de Microsoft-gemeenschap doen. We delen kennis via platforms, geven presentaties, brengen expertise en experts samen en geven de productteams feedback bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.”

Dicht op het vuur

Bij Winvision is Remco ook de specialist voor de IoT-oplossingen die op het platform worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld de Slimme Campus en BeSense. De activiteiten voor de Microsoft-community gebeuren overigens in de vrije tijd van Remco, die gaan buiten de Winvision-projecten om. Wel heeft Winvision met MVP Remco een van de top Azure-specialisten van Nederland in huis. 

Remco: “Maar ik doe het vooral omdat ik het interessant en uitdagend vind. Het is leuk om met een groep gelijkgestemden kennis te kunnen uitwisselen. Daarnaast is de nauwe relatie met Microsoft ook waardevol. Ik zit dicht op het vuur en heb invloed op ontwikkelingen. Dat is niet alleen interessant en eervol, maar ook erg nuttig. Voor Microsoft en voor mezelf.”

Meer weten?

Remco Ploeg
Solution Architect bij Winvision
remco.ploeg@winvision.nl

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden