Een stage bij Winvision - Niels

Hallo! Mijn naam is Niels van de Kreeke (33 jaar) en ik ben een afgestudeerd HBO Interaction Designer van de HAN in Arnhem. Deze opleiding heb ik voltooid d.m.v. een afsluitende stageopdracht bij Winvision.


Tijdens de diverse semesters in mijn vierjarige studie lag de focus op verschillende designs en devices zoals: webdesign, app-/tabletdesign, servicedesign en Internet of Things. Soms werd er een bestaande oplossing onderzocht en verbeterd en soms moesten we vanuit een abstract vraagstuk een digitale oplossing creëren. Vanuit mijn functie als 'interaction designer' moet de rol van de eindgebruiker ten alle tijde centraal staan in alle bovenstaande designprocessen.

In mijn zoektocht naar een stagebedrijf kwam ik een geweldig interessante vacature van Winvision tegen! Samengevat stond er in deze vacature “Wij zoeken naar een Interaction Design student die d.m.v. een technische oplossing gebouwen/processen binnen schoolgebouwen ‘slimmer’ kan maken”. Zoals je ziet is dit dus een erg abstracte en breed geformuleerde opdrachtomschrijving.

Desalniettemin klonk dit voor mij als een super uitdagende opdracht die perfect aansloot bij mijn wensen. Na een zakelijk, maar open en luchtig sollicitatiegesprek werd er door Winvision uiteindelijk voor mij gekozen!

Tijdens de stageperiode heb ik o.a. een chatbot voor studenten van ROC scholen ontwikkeld. De eerste weken bestonden uit een grootschalig onderzoek. Ik heb daarvoor workshops gevolgd op scholen, literatuuronderzoek gedaan en diverse interviews afgenomen. Na het onderzoek zijn er diverse designs ontworpen en diverse malen getest en verbeterd met verschillende studenten en collega’s.

De uiteindelijke oplossing is vormgegeven in een ‘app’ waarbij de student gedurende de dag begeleid wordt door een persoonlijke assistent. Deze assistent meldt o.a. zaken zoals je rooster, cijfers, ov-vertragingen en welke studiespullen je mee naar school moet nemen. Door middel van korte gesprekken tussen chatbot en student heeft de student dus snel en efficiënt zijn gewenste informatie. In de laatste week heb ik deze oplossing gepresenteerd tijdens een maandmeeting bij Winvision. In de afgelopen weken hebben diverse scholen interesse in de chatbot getoond. Dit beschouw ik dan ook als een bijzonder compliment!

Na mijn stageperiode heb ik nog twee maanden bij Winvision aan een website en applicatie mogen werken en voor deze hele periode ben ik Winvision zeer dankbaar! Het bedrijf bestaat uit zeer interessante, open-minded mensen en het contact tussen de collega’s is ontspannen en informeel. Dankzij deze aspecten heb ik mij op persoonlijk en professioneel vlak geweldig kunnen ontwikkelen.

- Niels van de Kreeke

Ook stage lopen bij Winvision? 
Kijk op www.werkenbijwinvision.nl naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden