Worden alle bedrijven straks softwarebedrijven?

Van auto’s, lantaarnpalen, kaartjesautomaten tot kassasystemen, software is overal om ons heen te vinden. Niet alleen technologie beschikt over software, maar steeds vaker wordt software ingezet als aanvulling op de bestaande dienstverlening van organisaties. Slimme software kan de waarde van een bestaand product of dienst enorm verhogen. Daarnaast ondersteunt goede software bij marketing, verkoop en interne processen. Om mee te blijven doen dienen organisaties te veranderen in softwarebedrijven, maar hoe zet je deze stap?

De wereld is razendsnel aan het veranderen. Nog niet zo lang geleden hadden we nog telefoonboeken, videotheken en krijtborden. Dankzij de gigantische opkomst van technologie gaat tegenwoordig alles digitaal. Deze digitale innovaties worden mede mogelijk gemaakt door software. Als bedrijf moet je mee met deze ontwikkelingen en heb je zelf software nodig om het onderscheid te maken met de concurrentie. Ook voor MKB en kleinere ondernemingen liggen hier kansen, want met slimme software kun je de waarde van product of dienst enorm verhogen! Dat stelt je in staat om meer klanten te binden en je positie in de markt te verbeteren. Een mooi voorbeeld is Netflix dat het opsturen van dvd’s heeft ingeruild voor een online videoplatform. Software is inmiddels voor elke organisatie een must, maar het is voor niet-software bedrijven erg moeilijk om dit van de grond te krijgen. Dat is natuurlijk geen reden om het niet te doen!

Bij web2work spreken we vaak ondernemers met geweldige ideeën om hun dienstverlening nog sterker te maken met software. De stap naar een goed werkende softwaretoepassing wordt echter als lastig ervaren. Wij vinden het juist prachtig om zo’n idee te vertalen naar een mooi concept dat ook echt gaat werken. Niets is mooier voor ons om onze klanten te zien groeien door de softwaretoepassingen die wij voor ze hebben ontwikkeld.

Om zelf software te ontwikkelen zijn er veel zaken die goed geregeld moeten worden. Allereerst heb je de juiste developers met up-to-date kennis nodig. Vaak hebben kleine of middelgrote ondernemingen deze specialisten niet in dienst. Daarnaast moet je tools en diensten tot je beschikking hebben om software te ontwikkelen, zoals frameworks en ontwikkelstraten. Als je als bedrijf software er even bij gaat ontwikkelen is het erg lastig om de gewenste kwaliteit binnen op tijd en binnen budget op te leveren. Zeker als ontwikkeling niet je core business is, is dit een hele uitdaging. De ervaring leert dat er meer kosten en tijd mee gemoeid zijn als je dit als niet software bedrijf in-house gaat doen.

Als specialist helpen we onze klanten om een goed, stabiel en veilig softwareconcept te ontwikkelen. Door onze ervaring vinden we het wiel niet opnieuw uit en kunnen we klanten bovendien ideeën aandragen die hun concepten nog sterker maken. Daarmee ligt er sneller een resultaat en is ook de continuïteit en het beheer gewaarborgd.

Bij web2work willen we onze klanten na het bouwen van de software natuurlijk niet aan hun lot overlaten. Beheer, doorontwikkeling en ondersteuning zijn in mijn visie net zo belangrijk als het ontwikkelen van software. Wij nemen dit hele traject, van ontwerp en vormgeving tot de uitrol en support uit handen.

Ook het gevoel dat u meer waarde kunt toevoegen aan uw product of dienst met software? We denken graag mee om de softwaretoepassing te bedenken die uw organisatie de volgende stap helpt te zetten. Neem daarvoor contact op met ons.

Jeroen Krikke

Jeroen Krikke is sinds 2013 directeur van web2work. Hij heeft met zijn team deze, voorheen interne software afdeling van de Odin Groep, omgevormd tot het succesvolle softwarebedrijf dat web2work nu is. Jeroen heeft ruime ervaring in software consultancy, –ontwikkeling en management en denkt graag mee met zijn klanten over hoe software de waarde van hun dienstverlening of producten kan vergroten

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden