Naar de top met een beetje hulp

Als je ambities hebt kun je ver komen. Als er iemand is die dat kan beamen is het René Schepers. Hij kwam in 2011 binnen bij Lesscher IT als netwerkengineer, maakte de stap naar projectengineer en heeft zijn volgende stap al in werking gezet: doorgroeien naar technisch consultant. Het is uiteraard hard werken, maar met hulp van collega’s en gesteund door het management, is René goed op weg!

"Toen ik in 2011 bij Lesscher IT kwam werken, zat ik vol met ambitie. Daarvoor was ik systeembeheerder maar wilde graag stappen maken. Ik kon bij Lesscher IT aan de slag als netwerkengineer en kon in mijn eerste weken meteen aan de bak bij de Provincie Friesland. Daar hadden we iemand op locatie zitten die de boel coördineerde en hij ving mij daar op. Intern was er bovendien ook nog een incidentmanager, waar ik met vragen terecht kon. Daar werd ik goed in begeleid en vond mijn weg."

Ambitie wordt aangemoedigd

"Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Na ongeveer een half jaar begon ik met het behalen van certificeringen. Ik groeide verder de organisatie in en was gesetteld. Toen had ik wel weer de ambitie om door te groeien. Ik wilde graag de stap naar projectengineer maken en toen ik dat kenbaar maakte bij Lesscher IT werd dat alleen maar aangemoedigd. Mijn manager juichte dat toe. We hebben toen samen gekeken wat er allemaal nodig zou zijn voor de stap naar projectengineer en hebben ook meteen concrete afspraken gemaakt. Zo heb ik een aantal projecten meegedraaid bij projectengineers om te kijken hoe de processen liepen. Maar je moet wel zelf het initiatief nemen. Zolang je dat doet, is iedereen hier altijd bereid om je te helpen."

Kennisdeling

"Tijdens verschillende kennissessies met collega's leerde ik de fijne kneepjes van het vak kennen. ’s Avonds, onder het genot van een pizza, voerden we discussies, brainstormden we over nieuwe technieken of diepten we een praktijkvoorbeeld uit. Heel fijn om te horen hoe collega’s bepaalde dingen aanpakken en hoe je elkaar verder kunt helpen. Naast dat je veel van elkaar leert zijn zulke sessies ook goed voor de binding. Als je veel ‘buiten’ bent, dan zie je je collega’s niet heel veel, terwijl je uiteindelijk wel een team vormt. Je leert door deze sessies collega’s beter kennen en je komt tijdens deze sessies bijvoorbeeld te weten dat die ene collega die je niet zo vaak spreekt heel veel van - ik noem maar wat - Citrix weet. Op die manier weet ik dus dat wanneer ik een vraag over Citrix heb, ik bij hem terecht kan."

De volgende stappen

"Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik nu een HBO-opleiding, Business IT & Management. Dat doe ik één middag en twee avonden in de week, inmiddels heb ik er al bijna twee jaar opzitten. Wat het doel voor nu is? Doorgroeien naar technisch consultant. De HBO-opleiding helpt me daarbij omdat je als technisch consultant ook de business van de klant meeneemt. Je ontwikkelt bijvoorbeeld ook het technisch ontwerp samen met de klant, zo krijg je dus ook een hele adviserende rol. Minder klikken en meer praten en schrijven. De eerste stappen in het traject zijn al gezet. Samen met collega - en technisch consultant - Jeroen van Zanten ben ik aan een project begonnen. Ik wil de stap naar technisch consultant heel graag maken. En de directeur is daar ook heel makkelijk in. Ik heb hem gezegd waar ik heen wil, dat vond hij prima en hij heeft me toen op deze klant gezet. Jeroen heeft er bij een aantal gesprekken bijgezeten en geeft me supervisie. Het is fijn om zo iemand naast je te hebben staan, vooral als je in het begin van zo’n traject staat. Op die manier kan ik snel dingen leren en hoop ik eind dit jaar toch wel de stap naar technisch consultant te hebben gemaakt. En wat we daarna gaan doen, dat zien we dan wel weer."

Sta jij aan het begin van jouw carrière en wil je deze een kick-start geven zodat je in hoog tempo door kunt groeien binnen de IT en je ambities waar kunt maken? Dan is de Lesscher Fast Track echt iets voor jou! Je wordt door ons meegenomen in de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT en na twee jaar ben je in staat om als technisch consultant zelfstandig uitdagende ICT-projecten te leiden.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden