Onedrive voor bedrijven vraagt om verbeteringen

Microsoft biedt al jaren de mogelijkheid om documenten vanuit Office 365 OneDrive of SharePoint Online te synchroniseren met je laptop of vaste computer met de applicatie OneDrive voor Bedrijven. Dat klinkt ideaal, maar is het nog niet. De applicatie is tot op heden niet stabiel en betrouwbaar. Zo wordt er om verschillende redenen soms niet gesynchroniseerd. Frustrerend. De applicatie is daarom ook voor verbetering vatbaar. Gelukkig heeft Microsoft dat ingezien.

Gelukkig zag Microsoft dit ook en zij is de afgelopen maanden daarom druk bezig geweest om veel issues te verhelpen. Op dit moment is de testversie beschikbaar en zijn er veel verbeteringen waarneembaar.

  1. Het kunnen selecteren van mappen in SharePoint bibliotheken die gesynchroniseerd mogen worden. Op dit moment zijn medewerkers verplicht alles te synchroniseren wat kan leiden tot het veel onnodig dataverkeer.
  2. Synchroniseren van bestanden en mappen gaat sneller dan voorheen. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van je eigen internetsnelheid en dataverkeer.
  3. Eén van de grootste problemen in de synchronisatie waren de bestandsnamen. Het synchroniseren van lange bestandsnamen is nu ook mogelijk. Probeer dit als gebruiker natuurlijk zelf te beperken.

Naast deze aanpassingen voor het gebruikersgemak qua synchronisatie zijn er ook een aantal functies toegevoegd.

  1. Extern delen is uitgebreid zodat een beheerder kan aangeven tussen welke domeinen documenten gedeeld mogen worden. Dit voorkomt het delen met externen die geen toegang mogen hebben vanuit het beleid binnen de organisatie.
  2. Bij het delen van bestanden kan aangegeven worden hoe lang het betreffende bestand beschikbaar blijft. Dit voorkomt dat documenten voor langere tijd beschikbaar zijn in de buitenwereld.
  3. Verbetering van de mappenstructuur en weergave. Zo is direct informatie beschikbaar over documenten en kan gezien worden wanneer het document als laatste is aangepast, wat is er aangepast is en met wie het document gedeeld is. Tevens is er een kleine preview beschikbaar zoals men gewend is bij online gebruik.

Al met al zijn er veel verbeteringen waarneembaar waardoor het gebruikersgemak en de ingebruikname van OneDrive en SharePoint Online veel kan opleveren. Microsoft heeft nog geen officiële datum aangegeven voor het vrijgeven van de OneDrive voor Bedrijven, behalve dat het ergens in Q4 zal zijn. We wachten het af.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden