Meer ruimte voor vrouwen!

Je hoeft geen techneut te zijn om als IT-dienstverlener te werken

Al jaren probeert de overheid meer meiden te laten kiezen voor een technische opleiding. Toch zijn het in de IT-wereld nog steeds vooral mannen die het beeld bepalen. Jammer, want onze branche kan diversiteit goed gebruiken. We geven het misschien niet openlijk toe: maar we kunnen best een vrouwelijke touch gebruiken. 

Een andere aanpak

Ook de bedrijven binnen de Odin Groep zouden graag meer vrouwen in de teams hebben. Onze klanten zijn heel divers, dat moeten wij ook zijn. En hoe je het ook wendt of keert, vrouwen hebben een frisse blik op zaken of pakken zaken soms anders aan. Zo kunnen ze in de contacten met klanten zorgen voor een benadering die verder weg staat van de techniek.;

Bruggenbouwers

De moderne IT-markt heeft behoefte aan bruggenbouwers. Mensen die in staat zijn verbindingen te leggen tussen techniek en toepassing. Het is geen toeval dat onze adviseurs aan de ‘voorkant’ steeds minder technisch worden in hun communicatie. De technologie kan van alles; het gaat er om wat je er mee wilt bereiken. In de praktijk zie je dat in de wereld van bijvoorbeeld ERP / BI software al jaren vrouwelijke consultants en projectmanagers werken en succesvol zijn in de vertaalslag van bedrijfsproces naar software oplossing.

Vrouwen in de techniek

Als vrouw hoef je in deze tijd echt geen pure techneut te zijn om bij een technisch IT-bedrijf te werken. Als je een goed gevoel hebt voor dienstverlening − toegespitst op bijvoorbeeld sales of consultancy – en wat je met technologie kunt bereiken voor je klant, doe je de bijbehorende technische kennis vanzelf wel op in de praktijk. Ik heb de afgelopen jaren heel wat vrouwen gesproken die in een technische omgeving uitstekend uit de verf komen, juist ook in analytische, adviserende, commerciële en management rollen. Er is zoveel dat je in de loop van de tijd kunt leren. Je kunt certificaten halen; je hoeft niet te starten met een informatica diploma.

Ga ervoor! 

De conclusie mag duidelijk zijn: meiden, vrouwen, wees niet bang voor een loopbaan in de IT. Ga er gewoon voor, want het is lang niet zo technisch als je misschien denkt. Als jij de techniek vanuit een andere (vrouwelijke?) hoek weet te benaderen en de vertaalslag kunt maken naar de klant, wordt er met smart op je gewacht.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.