MOO 2.0

Op de NOT (27 t/m 31 januari gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht) wordt een geheel nieuwe versie van MOO gelanceerd. MOO staat voor Mijn Omgeving Online. Het is een complete persoonlijke digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs met sociale functionaliteiten.

Deze nieuwe versie lost de belofte van MOO als startportaal voor het onderwijs volledig in. Op onze stand (Stand A019 Hal 9) wordt elk half uur (vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur) een korte demo gehouden waarin niet alleen de nieuwste features maar met name ook de visie achter MOO wordt uitgelegd.

We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze nieuwe versie. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van een onderzoeksteam dat bestond uit onderwijskundigen, een kinderpsycholoog, interaction designers en usability specialisten. De onderzoekers hebben op basis van de specifieke kenmerken en behoeften van leerlingen uit de onder- midden- en bovenbouw en leerkrachten een advies gegeven die vervolgens vertaald zijn naar de nieuwe MOO. Zij hebben voor ons onderzocht waar het onderwijs nou écht op zit te wachten. Er zijn vervolgens persona’s (typeringen voor het type gebruiker) ontwikkeld met allemaal hun eigen specifieke kenmerken en wensen. Dit gebruikersonderzoek vormde voor ons de basis om datgene te bouwen waar leerlingen, leerkrachten en ICT’ers behoefte aan hebben.

Op de NOT gaan we in live demo’s in op de huidige onderwijskundige ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerd leren, 21st century skills, ouderparticipatie en anytime anywhere learning. Maar ook ICT-toepassingen als Office 365, Basispoort en tablets passeren de revue. Het zijn niet kreten die los staan van de praktijk. Wij laten u graag zien hoe wij deze ontwikkelingen hebben geïntegreerd in de nieuwe MOO. Dit doen we aan de hand van concrete voorbeelden. Tijdens een demo laten we iedere keer een andere manier zien op welke manier MOO zou kunnen aansluiten op uw school. Sommige scholen werken traditioneel, waarbij een leerkracht veel stuurt en er veelal sprake is van kennisoverdracht. Andere scholen werken veel met kennisconstructie en zijn op de ICT-gebied avontuurlijk. Voor al deze scenario’s hebben we voorbeelden gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd voor deze demo's over onze nieuwe MOO en te kijken op welke manier dit gebruikt zou kunnen worden op uw school. Reserveer nu een tijdslot op de NOT via Jose Kuilder via 074 – 240 46 06 of j.kuilder@heutink-ict.nl.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.