Odin Groep presenteert loopbaan programma Odin Career Tracks

HENGELO − Onder de noemer Odin Career Tracks heeft de multidisciplinaire IT-organisatie Odin Groep een programma ontwikkeld om de mogelijke interne carrièreroutes inzichtelijk te maken. Primair doel van dit initiatief is zowel de eigen medewerkers als de buitenwereld een helder beeld te geven van de veelheid aan functies, niveaus en overstapmogelijkheden die de groep als geheel te bieden heeft. Het ‘spoornet’ is gevisualiseerd in een routekaart die doet denken aan die van een metrostelsel in een grote stad.

Met Odin Career Tracks wil de Odin Groep zich laten zien als een organisatie van meerdere bedrijven die samen een breed spectrum aan IT-specialismen bieden. IT’ers kunnen zich in elke gewenste richting ontwikkelen; niet alleen binnen hun bestaande functie maar ook door over te stappen naar een andere ‘lijn’, eventueel bij een zusterbedrijf binnen de groep. Deze benadering doet recht aan de praktijk; sommige IT’ers willen hun specialisme steeds verder uitdiepen, andere zoeken juist verbreding of komen tot de ontdekking dat hun talent meer ligt in een andere (bijvoorbeeld commerciële, adviserende of leidinggevende) richting.

Mede aanleiding voor de ontwikkeling van het nieuwe loopbaanprogramma is het gegeven dat de bestaande IT-opleidingen vaak geen optimale aansluiting bieden op de zich snel ontwikkelende praktijk. Odin Career Tracks voorziet in de vereiste aanvullende scholing, met name in de vorm van trainingen van leveranciers als VMware, Microsoft, Citrix en Cisco. Certificering kan in de meeste gevallen ‘in huis’ gebeuren, want de Odin Groep beschikt over een eigen gecertificeerd examencentrum.

Recruiter Odile Elshout ziet Odin Career Tracks tevens als een instrument om de Odin Groep te profileren als een aantrekkelijke werkgever: “Voor de eigen medewerkers, voor IT’ers die net zijn afgestudeerd, maar ook voor mensen die vanuit een functie bij een ander bedrijf een nieuwe richting willen inslaan. Binnen de Odin Groep is werk op allerlei niveaus, van basisonderwijs tot datacenters. Je kunt hier heel gericht stappen maken naar bijvoorbeeld virtualisatie, cloud, storage en andere specialisaties. Het mooie daarbij is dat alle bedrijven binnen de groep hetzelfde functiehuis en dezelfde beloningsstructuur hanteren. Daardoor zijn er geen overstapproblemen.”

De Odin Groep bestaat uit de volgende bedrijven:

  • Lesscher IT − advies, bouw en beheer van IT-omgevingen; lokaal, in de cloud of hybride.
  • Previder − datacenter- en cloudspecialist met twee eigen carrier-neutrale datacenters.
  • Heutink ICT − marktleider in ICT en interactieve leermiddelen voor het primair onderwijs.
  • Web2work − ontwikkelaar van webbased platformen en applicaties.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.