Citrix synergy: It was Cloudy

Één keer per jaar organiseert citrix een 5 daagse bijeenkomst voor partners en eindgebruikers in de EMEA (Europe Midle East en Asia) regio, waarbij nieuwe technieken worden gepresenteerd en diverse workshops gegeven worden om je bekend te maken met deze technieken. Na vorig jaar in Berlijn te zijn geweest smaakte het event naar meer en mochten we vanuit Lesscher dit jaar met een aantal collega’s en klanten afreizen naar het mooie Barcelona!

Het event werd officieel geopend door Mark Templeton (CEO citrix) en daar werd duidelijk dat Citrix 110% voor Cloud gaat. We gingen van Cloud gateway (vervanger Citrix web interface) via Cloud bridge (koppelen van private en public clouds) en Cloud portal (tool voor ASP’s om resources aan klanten beschikbaar te stellen via self service portals) naar Cloudstack (Opensource initiatief waarbij een laag over diverse hypervisors gelegd kan worden voor makkelijker beheer). Pff.. een boel Cloud in een ochtend maar dan zit je er ook direct lekker in.
De rest van de dagen werden ook gevuld met interessante workshops over (natuurlijk) de Cloud toepassingen van Citrix maar ook door nieuwe versies van Xen App, Xen Desktop, Provisioning Server, VDI in a Box en meer Citrix producten en technieken. Daarnaast natuurlijk de befaamde Geek Speak Live. ’s Avonds werden we prima onderhouden met feestjes. Het optreden van Candy Dulfer was helemaal te gek. Kortom TOP geregeld en een heel leerzaam event.

Een paar bijzondere nieuwe producten wil ik u niet onthouden:

  • Tools-as-a-Service (beta)
    Een interessante innovatie van een support tool voor Xen Desktop en Xen Server (binnenkort waarschijnlijk ook Xen App). Waarbij je bij problemen via een tool de configuratie van je omgeving upload naar citrix support en je direct antwoord krijgt op evt. problemen die in je omgeving spelen.
  • CloudGateway - uw bedrijf Appstore?
    Citrix kondigde de volgende fase van hun Cloud Gateway broker aan, die alles kan aanbieden aan gebruikers, in house applicaties, desktops, web services, SaaS en mobiele apps samen met follow-me data voor elke gebruiker op elk apparaat via de nieuwe Citrix Receiver. Het komt erop neer dat een gebruiker alles wat hij nodig is voor zijn dagelijkse werkzaamheden van één plek kan halen.  En daarbij niet afhankelijk is van één werkplek.
  • CloudGateway Express vervangt de Web Interface die EOL gaat in 2014 en biedt in de basis dezelfde functionaliteiten. Al is voor externe toegang wel de Citrix Acces Gateway noodzakelijk! Dit kan niet meer met de secure gateway opgelost worden.
  • CloudGateway Enterprise is vergelijkbaar met producten die reeds beschikbaar zijn van Vision App en Centrix software. Echter, in tegenstelling tot deze oplossingen, zal CloudGateway Enterprise de mogelijkheid hebben voor single sign-on accountmanagement. Dat wil zeggen dat de gebruikers op een plek de toegang kunnen regelen voor al hun applicaties en websites/services etc.. Je hoeft dus nog maar 1 wachtwoord te onthouden (die om in te loggen op de cloudgateway) de rest wordt allemaal bewaard en je wordt overal automatisch ingelogd!
    CloudGateway Enterprise biedt organisaties een manier van het beheren van de moderne IT-werkplek op verschillende platformen. Hoe succesvol het wordt is nog te vroeg om te zeggen het zal interessant zijn om te zien hoe de voorgestelde / CCU licentievergoeding voor CloudGateway Enterprise kan worden gerechtvaardigd.

Voor volgend jaar is Barcelona bevestigd als locatie voor Synergy! Boek de vlucht en het hotel maar want wij zijn weer van de partij!! Hopelijk tot dan!

 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden