Office 365 of Google Apps

De keuze voor Office 365 of Google Apps is niet altijd eenvoudig en afhankelijk van vele factoren en gewenste functionaliteiten. Zij zullen voor veel bedrijven het fundament van de IT omgeving gaan vormen waarmee, steeds vaker, andere applicaties zullen koppelen voor bijvoorbeeld authenticatie.

Om met de deur in huis te vallen: Microsoft en Google zijn twee heel verschillende bedrijven met beide een eigen aanpak op produktvlak, maar ook wat betreft distributie en ondersteuning. Waar Google Apps de nadruk zoveel mogelijk legt op werken via de browser, hanteert Microsoft met Office 365 een hybride aanpak: werken via de browser én werken via de bekende desktop applicaties zoals Office en Outlook.

Microsoft is een meer traditioneel bedrijf met veel supportmogelijkheden, training trajecten en een prima partnernetwerk. Google daarentegen gaat meer uit van zelfredzaamheid van de gebruiker en we zien hier dan ook dat de beheerder minder controle heeft over de data binnen Google Apps. Er dient dan ook rekening gehouden te worden met een cultuurverandering bij gebruikers en de daarbij horende opleiding.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden