Welke Cloud past bij uw bedrijf?

IaaS, PaaS of SaaS?

De Cloud in maar hoe? U kunt dit op verschillende niveaus en in verschillende vormen doen. Welke past het best bij uw bedrijf?

IaaS

Met IaaS neemt u alleen infrastructuur af in de vorm van virtuele servers. Onderliggende hardware, netwerk, stroom, ruimte en virtualisatiesoftware wordt verzorgd door de IaaS aanbieder.

Geleverde hosting diensten Formule
Applicatie niveau

Ontwikkelplatform niveau

OS niveau

Machine niveau

Data Center + Netwerk niveau

Co-locatie

IaaS / Managed Co-locatie

Managed IaaS / Hosting

PaaS

SaaS

PaaS

Wilt u eigen software gaan onderbrengen in de Cloud dan kunnen we daar nog een stapje bovenop doen met PaaS, en een kant-en-klaar ontwikkelplatform afnemen. U levert de code, de PaaS aanbieder de rest, inclusief databases en opslagruimte.

Met PaaS hebben we een goede controle over de eigen gegevens en een uitstekende schaalbaarheid. Wel zal in de meeste gevallen software moeten worden aangepast of zelfs geheel herontwikkeld om op PaaS te kunnen draaien.

SaaS

Ziet u weinig heil in het ontwikkelen en onderhouden van infrastructuur of software, kies dan voor SaaS. Hierbij wordt puur functionaliteit afgenomen zonder omkijken naar de onderliggende hard- en software voorzieningen.
Grofweg kunnen we stellen dat we bij SaaS de laagste investeringen en beste schaalbaarheid zullen vinden maar ook de laagste controle over de functionaliteit, uw gegevens en onderliggende infrastructuur. Daarbij bent u afhankelijk van wat er in de markt wordt aangeboden, dit is niet noodzakelijk precies wat u zoekt.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden