Terugkomdag 2014 groot succes

Wij als Heutink ICT kijken terug op een buitengewoon succesvolle Terugkomdag 2014. De 9e editie alweer van de dag waarop ‘tout onderwijzend Nederland’ elkaar treft. Op donderdag 16 januari 2014 waren circa 800 onderwijzers, ICT-coördinatoren, schooldirecteuren en schoolbestuurders onze gast in Schouwburg-Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn. Onze gasten, en misschien was u er daar wel één van, waren getuige van een zeer gevarieerd programma.

Dagvoorzitter Peter Heerschop, die na de lunch bovendien een fantastisch intermezzo verzorgde als cabaretier, leidde de gasten door de dag en langs 25 lezingen en workshops. Daarnaast kon men op de leveranciersmarkt kennisnemen van de producten en diensten van Heutink ICT en circa 30 leveranciers.

Key note speaker Paul Kirschner

De aftrap van het inhoudelijke deel van het programma was voorbehouden aan Paul Kirschner, hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit. Paul Kirschner is expert op het terrein van onderwijsontwerp en leerprocessen, levenlang leren, ontwikkeling van interactie in het leren en onderwijs en computerondersteunend samenwerkend leren en assessment. Op bevlogen rekende hij ten overstaan van een volle zaal af met diverse broodjeaapverhalen rond het onderwijs.

Workshops

In drie rondes van elk 8 lezingen en workshops hebben onze gasten een enorme keuze genoten aan thema’s. De onderwerpen varieerden daarbij van ontwikkelingen in onderwijsland tot WiFi-oplossingen en van de laatste hardware tot digitale leeromgevingen. De ruime keuze – volgens het ‘elk wat wils’-principe – werd bijzonder gewaardeerd en leidde tot waardevolle sessies met veel interactie.

Leveranciersmarkt

Gedurende de hele dag, en natuurlijk met name tijdens de pauzes, konden onze gasten kennis maken met de producten en diensten van gerenommeerde leveranciers van onderwijsproducten en/of ICT-producten. Het voert te ver om hier namen te noemen, maar het aanbod varieerde van uitgevers tot hardwareleveranciers en van softwarebouwers tot aanbieders van onderwijsleerpakketten.

Hot news

De Terugkomdag is voor Heutink ICT en voor de leveranciers waarmee Heutink ICT samenwerkt natuurlijk ook een uitgelezen kans om de laatste productontwikkelingen te presenteren aan de doelgroep. Ik zet voor u de meest in het oog springende zaken op een rij:

  • De allerlaatste versie van het continu doorontwikkelde startportaal MOO (Mijn Omgeving Online)
  • Het unieke nieuwe print/kopieer-concept van Heutink ICT i.s.m. HP: One Two Print
  • De nieuwe Predia touchscreens (bovendien blijvend in prijs verlaagd)
  • Wi-Fi as a service. Heutink ICT werkt samen met de allerslimste op dit gebied: RUCKUS
  • Schoolwebsite app. Deze nieuwe app is vanaf nu beschikbaar bij Schoolwebsite.nu

Succes vraagt om een vervolg

Als mensen op vakantie zijn geweest en ze proberen jou in de overtreffende trap te overtuigen hoe fantastisch het allemaal wel niet is geweest, dan vraag ik meestal of ze volgende keer dan ook teruggaan naar diezelfde bestemming. Als men dan toch nee zegt of twijfelt, dan ga ik twijfelen aan de mate waarin het echt goed is bevallen.

Als lezer van deze blog moet u dus ook gaan twijfelen aan mijn woorden als ik zeg hoe fantastisch de Terugkomdag is geweest en ik vervolgens niet volmondig de volgende editie aankondig. Maar wees gerust. Hierbij kondig ik hem aan: volgende keer weer! En dan hopen we u (wederom) te mogen begroeten!

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.