WioS - Wireless in onze School

In de gesprekken die ik gevoerd heb op verschillende scholen en bij verschillende besturen kwam telkens de vraag voor een high-end draadloos netwerk naar voren. Ook mijn collega’s kwamen deze vraag steeds vaker tegen in het veld. Op basis van deze behoefte hebben we met een aantal technische collega`s een uitgebreid onderzoek opgestart naar welke technische oplossing op het gebied van draadloos werken het beste past bij de wensen in het onderwijs. We hebben bij dit onderzoek 5 leveranciers vergeleken en uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt voor RUCKUS.

RUCKUS

Sinds 2004 zet RUCKUS Wireless de Wi-Fi markt op zijn kop met zijn Smart Wi-Fi producten. De Wi-Fi fabrikant specialiseert zich in het door ontwikkelen van Wi-Fi en heeft met behulp van talloze gepatenteerde technologieën een uitzonderlijke goede prijs/kwaliteit verhouding bereikt. RUCKUS Wireless levert oplossingen vanaf het stand alone access point tot aan high-end draadloze netwerken voor primair en voorgezet onderwijs

Waarom hebben we uiteindelijk voor RUCKUS gekozen

Het ZoneFlex systeem van RUCKUS is het compleet adaptieve Smart WLAN systeem dat de kracht en de eenvoud biedt die we zochten:

  • True High Performance:  Dankzij technieken als ChannelFly en BeamFlex ontwijken de access points automatisch WLAN interferentie. Dit zorgt altijd en overal voor de beste Wi-Fi performance.
  • Ease of deployment and use:  ZoneFlex is volledig meshable en gemakkelijk en snel te installeren, configureren en uit te breiden.
  • Lowest Total Cost of Ownership: RUCKUS Wireless biedt meer features en functionaliteiten ten opzichte van andere fabrikanten, terwijl er voor een netwerk vaak minder access points nodig zijn.

Om het geheel voor het onderwijs betaalbaar te houden hebben we er voor gekozen om het product te verpakken in een WaaS propositie. (Wireless as a Service) Hierdoor hoeft een school minimaal te investeren om een maximaal draadloos netwerk in huis te halen. Scholen hebben de mogelijkheid voor gedeeltelijke of volledige verdiscontering in een prijs per jaar op basis van het aantal leerlingen en/of accesspoints.

We zijn erg trots dat we dit als eerste onderwijspartij in Nederland op deze manier kunnen en mogen aanbieden. Voor meer vragen of informatie, neem contact op met onze verkoopafdeling.

 


Robert Terhalle

Robert Terhalle

Robert Terhalle is Teamleider New Business bij Heutink ICT. Hij werkt al ongeveer 12 jaar in de IT sector, waarvan zo’n 6 jaar bij Heutink ICT en heeft ervaring op het gebied van zowel project- als accountmanagement. Voordat hij in dienst trad bij Heutink ICT was hij werkzaam als key-accountmanager bij een IT organisatie uit Enschede. Binnen Heutink ICT is hij verantwoordelijk voor alles op het gebied van aanbestedingen en new business.

Meld je aan voor de job alert

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling? Meld je dan aan voor de job alert en krijg als eerste alle relevante updates.