Lean-certificeringen voor onze medewerkers logistiek

Hoe kunnen we onze processen verbeteren met de huidige middelen? Die vraag staat centraal bij onze afdeling Inkoop, Logistiek & Magazijn. Daarom hebben veertien medewerkers de Lean-training gevolgd. En met succes, want ze zijn met vlag en wimpel geslaagd!

Harm Scheper, Manager Inkoop, Logistiek & Magazijn, vertelt waarom het belangrijk is dat zijn afdeling kennis heeft gemaakt met Lean: “Onze medewerkers hebben tijdens de opleiding geleerd om zichzelf en de processen continu te verbeteren. We bekijken stap voor stap of onze processen bijdragen aan de vraag van de klant. Zo worden de kosten verminderd en wordt de doorlooptijd flink gereduceerd.”

“Op onze afdeling hebben we een flinke cultuurverandering gemaakt. Bij alles wat we doen wordt de vraag gesteld wat het bijdraagt aan de vraag van de klant. Dat hebben we bijvoorbeeld zichtbaar gemaakt met verbeterborden en een dagelijkse stand-up. Zo maken we problemen bespreekbaar en laten we medewerkers meedenken over hun eigen werk. De professionaliseringsslag van Lean zien we dan ook direct terug in de groei van onze medewerkers. Dat is echt ontzettend gaaf om te zien.”

Twaalf medewerkers zijn geslaagd voor de Yellow Belt (de basisopleiding) en twee voor de Green Belt (de gevorderde training). De afdeling Inkoop, Logistiek & Magazijn van Odin Groep is verantwoordelijk voor de inslag, opslag en uitslag van IT-producten, zoals touchscreens en Chromebooks.

Wij feliciteren alle geslaagden met dit prachtige resultaat! Daarnaast willen we trainingenlean.nl bedanken voor de trainingen.