Bij Odin Groep doen we meer voor stagiairs

Als stagiair bij Odin Groep ben je meer dan een student die een tijdje aan een opdracht komt werken. Wij zien jou als een talent voor de toekomst, en iemand met een frisse blik op onze organisatie. Alleen al daarom vinden we het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Je zult merken dat je stagebegeleider daar ook echt moeite voor doet, net als de andere collega's met wie je als stagiair te maken krijgt. Maar ook als organisatie willen we je zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom bieden we jou en je medestagiairs een programma aan om je verder te helpen, zowel inhoudelijk als persoonlijk.

Drie sessies

Het stagiairsprogramma van Odin Groep bestaat uit drie bijeenkomsten op ons hoofdkantoor in Hengelo: één helemaal aan het begin van je stage, één als je al wat meer thuis bent bij ons en één helemaal aan het eind.

1. Introductie en een kijkje in de keuken

Tijdens de eerste sessie maak je kennis met je medestagiairs. Daarnaast geeft onze algemeen directeur Hans Lesscher je hoogstpersoonlijk een inkijkje in de visie en toekomst van Odin Groep. Aansluitend krijg je een boeiende rondleiding in een van de datacenters van een van de bedrijven binnen Odin Groep: Previder.

2. Jij als professional

Waar ben jij nu eigenlijk goed in? Waar word je blij van, wat zijn je valkuilen en hoe ga je daarmee om? Dat gaan we uitzoeken in deze sessie. Daarbij gebruiken we een beproefd meetinstrument: de Talent Motivatie Analyse, kortweg TMA. Je krijgt een lijst met vragen waarop je zo eerlijk en intuïtief mogelijk antwoord moet geven. Goed of fout bestaat niet; het is immers geen test maar een analyse, bedoeld om jezelf beter te leren kennen als professional. De sessie resulteert in een rapportage die aanknopingspunten kan bieden om nog beter te focussen op de dingen waar jij energie van krijgt.

3. Solliciteren 3.0

Tijdens deze derde en laatste sessie blikken jij en je medestagiairs terug op je stage/opdracht: wat heb je geleerd en hoe heb je jezelf ontwikkeld? Daarna volgt de workshop 'Solliciteren 3.0' . In welke richting zou je verder willen studeren of werken? Wat past bij jou? En hoe presenteer jij je online en 'in real life'? Allemaal vragen waarop wij je antwoorden helpen te vinden.

Mede dankzij dit doordacht opgezette programma ben jij na je stage of afstudeeropdracht bij Odin Groep helemaal klaar voor de volgende stap in je carrière.


Benieuwd naar ervaringen van onze stagiairs?
Lees hier het verhaal van Stefan die HBO-ICT studeert en stage loopt bij Odin Groep.
Lees hier het verhaal van Roy die HBO Software Development en stage loopt bij Previder.
Lees hier het verhaal van Andrei die HBO-ICT studeert en stage loopt bij Winvision.

Ook stage lopen bij Odin Groep?
Wij hebben continu stageplekken en afstudeeropdrachten voor MBO-, HBO- en WO-studenten.