SDW Zorg stapt over op Office 365-werkplekken

"De bestaande digitale werkplekken zijn echt aan vervanging toe. Het kost moeite om de juiste documenten te vinden, er is veel ‘vervuiling’ in geslopen en medewerkers zijn over het algemeen ontevreden over de SharePoint-omgeving”, vertelt Marije Veldheer van SDW Zorg


De zorgorganisatie heeft gekozen voor Office 365-werkplekken die in samenwerking met Winvision worden gerealiseerd. Daarbij neemt SDW Zorg uitgebreid de tijd voor de technische implementatie en voor het informeren en begeleiden van de medewerkers. SDW is een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand ondersteunt - kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. In West-Brabant en Zeeland biedt SDW vanuit zo’n 33 vestigingen onder meer dagactiviteiten, ambulante ondersteuning en woonbegeleiding.

Niet naast elkaar het wiel opnieuw uitvinden

"Het was echt nodig dat we de digitale werkplekken gingen aanpakken”, zegt Marije Veldheer, projectleider bij SDW Zorg. “De beschikbaarheid van documenten moet natuurlijk veel beter, we willen dat kennis makkelijker gedeeld kan worden en dat medewerkers goed kunnen samenwerken. Zodat niet overal in de organisatie naast elkaar het wiel opnieuw wordt uitgevonden."

De keuze voor cloudwerkplekken en voor Microsoft Office 365 werd al in 2017 gemaakt. Vervolgens koos SDW uit vier ICT-leveranciers voor Winvision om de werkplekken te implementeren. De overstap naar Office 365 is niet alleen een technische klus. "Het is ook onze opdracht om de medewerkers mee te nemen in de veranderingen. Al vroegtijdig hebben we een klankbordgroep samengesteld, om van medewerkers te horen waar ze tegenaan lopen in hun dagelijkse werk en wat hun wensen zijn. En we blijven ze betrekken bij de vorderingen en zullen ze ondersteunen als ze ermee gaan werken."

Bekijk hier de opgemaakte referentiecase:

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden