Odin Groep verduurzaamt logistiek centrum met led-verlichting

Deze week zijn alle traditionele TL-buizen in het logistiek centrum van Odin Groep vervangen door led-verlichting. Deze nieuwe lichtbronnen hebben een langere levensduur, betere lichtbeleving en zijn bovenal milieuvriendelijker.

Alle 152 TL-armaturen in de logistieke hal zijn vervangen door led-armaturen. Harm Scheper, Manager Inkoop en Logistiek, over de aanpassing: “Het vervangen van de TL-buizen door led-verlichting heeft vele voordelen waarvan milieuvriendelijkheid de belangrijkste is. We zorgen nu voor minder CO2-uitstoot en daarmee past deze aanpassing perfect in de duurzaamheidsstrategie van Odin Groep”.

In de oude situatie hingen er 152 TL-armaturen en een voorschakelapparaat: “Hierdoor zaten we op een verbruik van 19,76 kW per uur. Dankzij de nieuwe led-verlichting verbruiken we slechts 7,14 kW per uur en besparen we dus maar liefst 63 procent.” Lesscher Installatietechniek heeft het vervangen van de TL-verlichting gerealiseerd.

Duurzaamheid

De afgelopen jaren heeft Odin Groep al meerdere stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zo ontvingen wij als eerste datacenter ter wereld de hoge BREEAM certificering ‘Excellent’, een keurmerk voor duurzaamheid van gebouwen. Meer weten over hoe wij aandacht geven aan milieu, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen? Je leest het op deze pagina.