Winvision en Graafschap College winnen Microsoft Educatie Partnership 2016

Winvision en het Graafschap College in Doetinchem hebben dinsdag 29 november de Microsoft Educatie Partnership Award 2016 ontvangen voor hun innovatieve samenwerking om studentenuitval te voorkomen. Microsoft bekroonde dinsdag bij het Amadeus Lyceum in Vleuten vijf projecten in het onderwijs en Winvision en het Graafschap College waren de winnaars in de categorie ‘De Student Centraal’.


Samen met ICT-partner Winvision stapte het Graafschap College dit jaar over op SharePoint 2016 en Office 365 als centraal platform voor medewerkers en studenten. Door data uit verschillende bronnen te combineren en voortdurend de indicatoren die wijzen op een verhoogde kans op uitval te monitoren, kan de school tijdig ingrijpen. Door dan bijvoorbeeld extra begeleiding te bieden is het Graafschap College in staat om uitval effectief omlaag te brengen.

Technologie in dienst van de student

Het Graafschap College is een groot ROC met zo’n 10.000 studenten en 800 medewerkers in 13 vestigingen in Doetinchem, Groenlo en Winterswijk. Winvision is al jaren ICT-partner van de school. Het Graafschap College maakte eerder dit jaar de overstap naar de cloud en heeft die overstap mede benut om uitval op school tegen te gaan. De oplossing die nu met Winvision is gerealiseerd helpt studenten met het afronden van hun opleiding en verhoogt hun kansen op de arbeidsmarkt.

Net als het Graafschap College is ook Winvision blij met de bekroonde samenwerking. Marcel Lucker, directeur sales en marketing bij Winvision: “Het voorkomen van uitval is een actuele en relevante uitdaging voor het onderwijs. Uitval kan allerlei oorzaken hebben. Er zijn statistische indicatoren en er zijn de signalen op de school zelf. Samen met het Graafschap College hebben we (onder andere) die indicatoren bij elkaar gebracht zodat het uitvalsrisico goed in beeld komt. Maar dat is maar de helft van het verhaal. Vervolgens moet de school daar wat mee doen. Het Graafschap College zit daar goed bovenop. Ze zijn samen met de studenten succesvol bezig om de uitvalsstatistieken te verslaan.”

Digitale transformatie realiseren

"Met trots reiken we de Educatie Partnership Awards 2016 uit aan instellingen die hun digitale transformatie realiseren met behulp van onze technologie", zegt Eduard Beck, Educatie Lead bij Microsoft Nederland. "Via partnerships ontstaan de beste oplossingen die scholen beter in staat stellen de student centraal te zetten en docenten helpen om innovatieve en creatieve lesarrangementen te maken. Hierbij biedt een moderne werkplek de mogelijkheid voor ouders, werkgevers, studenten, docenten en medewerkers om effectief samen te werken in de cloud."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden