Azure-workshop voor onderwijs: Er gaat een wereld open!

“De workshop was een eye-opener”, zegt Barry Pakkert, Senior Beheerder Infrastructuur van ROC Aventus. Zijn school wil onderzoeken wat de mogelijkheden en voordelen zijn van Microsoft Azure als cloudplatform. Met zijn collega’s nam Barry deel aan de Azure-workshop van Winvision. Nu ligt er een stappenplan dat is voorgelegd aan het management van Aventus. “Hoewel we Azure kennen, ging er een wereld voor ons open.”


Veel onderwijsinstellingen zijn op dit moment bezig een cloudstrategie te ontwikkelen. Of dat nu is vanwege migratie naar Office 365, de uitfasering van het eigen of lokale datacenter of de inzet van Internet of Things. Business manager Melle Lelieveld  van Winvision: “Er wordt daarbij uiteraard gekeken naar het Azure-platform. Maar de meeste scholen kennen maar een fractie van de mogelijkheden van Azure.” Dat gold ook voor Aventus.

Hoe ziet de toekomst in Azure eruit?

Aventus, het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen is al met de werkplekken voor de ruim 1.000 medewerkers over naar Office 365, maar wil ook onderzoeken wat het betekent om ‘de achterkant’ grotendeels naar de cloud te migreren. Barry Pakkert: “Het is voor ons nog te vroeg om nu al helemaal over te stappen. Maar we zijn aan het kijken hoe we stapsgewijs kunnen uitbreiden naar de cloud om uiteindelijk het grootste gedeelte van onze ict-omgeving niet meer zelf te hosten. We willen een beeld krijgen van hoe onze toekomst in Azure eruit zou zien en met welke kosten we dan te maken hebben.”

Barry Pakkert en zijn team volgden in april de Azure-workshop van Winvision. Barry: “We hebben eerst telefonisch afgestemd wat onze wensen, plannen en verwachtingen waren. Dat resulteerde in een brede sessie in de ochtend waar we met z’n elven aan deelnamen om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in Azure. Dat bleek in ieder geval al veel meer dan we hadden gedacht. De services en diensten zijn zo breed en uitgebreid, het is echt een volwassen platform. De ochtend was ook goed voor de bewustwording over hoe ver de ontwikkelingen al zijn. ’s Middags zijn we met een kleiner gezelschap van IT de technische diepte ingegaan.”

Concreet stappenplan met prioriteiten en acties

Behalve bewustwording en inzicht in de mogelijkheden heeft de workshop een concreet stappenplan opgeleverd.  In samenwerking met Winvision is er een routeplanner opgesteld met de prioriteiten en te ondernemen acties. Barry Pakkert: “De routeplanner en kosteninschatting liggen nu voor bij het management. Wij zien het zitten, maar de beslissing moet daar genomen worden. De migratie naar de cloud wordt zeker een uitdaging, dat weten we dankzij de workshop ook. Maar gezien de mogelijkheden en potentiële voordelen gaan we die graag aan!”

Referentie Aventus

Bekijk de referentie van Aventus:

Zelf ook Azure ontdekken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van Microsoft Azure?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden