De groene vink voor Wincare van Winvision

Winvision heeft voor cliëntregistratiesysteem WinCare de Groene Vink ontvangen van het Zorginstituut Nederland. De Groene Vink is een erkenning dat de software aan de eisen voor berichtenverkeer in de zorg voldoet.

Voor gebruikers van WinCare – inmiddels ongeveer één op de acht jeugdhulporganisaties in Nederland – is het nogmaals de bevestiging dat het systeem van Winvision aan de eisen voldoet en dat de informatie-uitwisseling volgens de landelijk vastgestelde informatiestandaarden (iStandaarden) verloopt. Volgens het Zorginstituut zijn cliënten, patiënten, zorgaanbieders, gemeenten en andere partijen in de keten van zorg en ondersteuning, gebaat bij soepel en snel berichtenverkeer via efficiënt werkende software en met zo weinig mogelijk fouten. De softwareleveranciers zoals Winvision die werken aan iStandaarden dragen volgens het instituut zo bij aan de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland.

Vlekkeloze digitale facturatie

Manager Ronald Brouwer van Winvision: “Voor zorgorganisaties is het vlekkeloos verlopen van het berichtenverkeer en de digitale facturatie natuurlijk belangrijk. Dan is het prettig zwart op wit te hebben dat WinCare alle processen voor het berichtenverkeer op orde heeft. Er gaat nog wel eens iets fout bij de digitale communicatie met gemeenten. En als dan niet duidelijk is waar het mis gaat, helpt het zeker dat je via de Groene Vink kunt aantonen dat het aan jouw kant van de lijn goed zit. Ook voor zorgorganisaties die in een aanbesteding zitten met gemeenten, kan de Groene Vink van ‘hun’ WinCare net het verschil betekenen.”

WinCare van Winvision heeft de Groene Vink ontvangen voor de Jeugdwet (iJW) en de WMO (iWMO). De erkenning wordt uitgereikt na een uitgebreide test van het berichtenverkeer en geldt voor een jaar. Meer informatie over de iStandaarden en de Groene Vink: istandaarden.nl.