Odin Groep start leiderschapsprogramma voor directie en managers

Op vrijdag 1 juni is de kick-off gegeven van het ‘Leadership Development Program’ waarin directie en leidinggevenden van Odin Groep aan de slag gaan met het ontwikkelen van hun leiderschapsvaardigheden. Het leiderschapsprogramma is een onderdeel van de Odin Academy.

Over een intensieve periode van negen maanden vinden er diverse trainingsdagen plaats waarin gewerkt wordt aan leiderschapskwaliteiten. De deelnemers leren kennis en vaardigheden om de persoonlijke leiderschapsstijl verder vorm te geven en vaardigheden te ontwikkelen dat past bij het leiderschap van deze tijd.

Eelco Velthof, HR-manager bij Odin Groep, geeft uitleg: “We merken dat managers en leidinggevenden binnen Odin Groep veel technische kennis bezitten en vaak vanuit die inhoudelijke kant zijn doorgegroeid in een leidinggevende rol. Modern leiderschap vereist echter meer dan technische kennis alleen en met dit programma willen we de nadruk leggen op modern leiderschap. Daarbij wordt de nadruk gelegd op belangrijke vaardigheden, zoals het ontwikkelen van medewerkers, het enthousiasmeren en coachen van je team als ook het behalen van gewenste resultaten.”

M+H Development

Het leiderschapsprogramma wordt door HR vormgegeven en begeleid in samenwerking met het bureau M+H Development. Odin Groep koos voor M+H Development, omdat zij geen gestandaardiseerd programma aanbieden, maar een op maat gemaakt ontwikkeltraject. “Daarmee sluiten zij perfect aan op onze wensen”, aldus Velthof.