Dit vinden stagiairs van hun stage bij Odin Groep

Hoe is het om stage te lopen bij Odin Groep? In het laatste deel van het drieluik gaan we in gesprek met Joshua Leusink en Krystian Januszkiewicz, twee mbo-ICT-studenten die stagelopen bij het projectbureau van Heutink ICT, een van de bedrijven van Odin Groep.

Hoe zijn jullie terechtgekomen bij Odin Groep?

Joshua: "Ik werd door mijn docent gewezen op deze stage en mijn interesse was snel gewekt. Ik heb contact opgenomen en hield een goed gevoel over aan het gesprek met Koen Nagtegaal, de stagebegeleider bij Heutink ICT. Eigenlijk was het direct raak."

Krystian: "Ik wist niet van het bestaan van Odin Groep af en had al mijn zinnen gezet op een stage bij een ander bedrijf. Mijn docent vertelde dat die stage wel heel erg servicegericht was en wist dat ik mij bij Odin Groep breder kon ontwikkelen. Ik hoorde enthousiaste verhalen van voormalig stagelopers over de zelfstandigheid en het uitdagende werk bij Odin Groep en besloot te solliciteren. Ik hield een tevreden gevoel over na mijn gesprek en was vastberaden om bij Odin Groep aan de slag te gaan."

Hoe ziet jullie stage eruit?

Joshua: "We lopen stage bij de buitendienst van Heutink ICT en assisteren bij technische implementaties op scholen door heel Nederland. Dan moet je denken aan het uitvoeren van onderhoud, nulmetingen, installaties en site surveys. Daarnaast hebben we ook meegelopen op de servicedesk en de storingsdienst."

Krystian: "Bij onze werkzaamheden is altijd een netwerkengineer aanwezig die eindverantwoordelijk is. Hij kijkt over onze schouder mee en bepaalt of wij de verantwoordelijkheden aan kunnen. Daardoor mochten we al snel zelfstandig taken oppakken."

Joshua: "We doen dus niet de standaard, saaie uitvoeringen, maar worden continu uitgedaagd om zelfstandig taken op te pakken, zoals het configureren van een switch, router of accesspoint en het opnieuw inrichten van de patchkast."

Krystian: "Maar we hebben ook klantcontact met de scholen. Zo leren we goed te communiceren met klanten."

Wat is jullie ambitie?

Joshua: "De combinatie van ICT, techniek en klantcontact trekt mij enorm. Daarom lijkt mij werken op de servicedesk heel gaaf. Je helpt de klant met technische issues en dat wordt vaak gewaardeerd. Die waardering geeft mij veel voldoening."

Krystian: "Ik ga na mijn mbo-studie doorstuderen en een hbo-studie volgen. Ik ga zeker weten door met ICT, maar twijfel nog wel tussen verschillende richtingen. Waarschijnlijk ga ik IT Service Management volgen."

Wat willen jullie de resterende maand nog doen?

Joshua: "Goeie vraag. We hebben de afgelopen maanden al veel verschillende taken mogen uitvoeren. Alle taken die we vooraf hebben besproken zijn inmiddels de revue gepasseerd."

Krystian: "Dat klopt. Na het eerste gesprek met Koen dacht ik wel: al die verantwoordelijkheden voor een stagiair klinken eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ik kon me niet voorstellen dat ze dat konden waarmaken. Maar wat ons is beloofd, is waargemaakt."


Joshua, Koen en Krystian voor het pand van Odin Groep

Waarom moet de toekomstige stagiair stagelopen bij Odin Groep?

Krystian: "Je merkt dat Odin Groep om de werknemer geeft en ook ons als stagiairs een gevoel wil geven dat we volwaardig onderdeel zijn van het bedrijf. We krijgen ook een begeleidingstraject aangeboden om je naast de dagelijkse werkzaamheden verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Daarnaast worden we ook betrokken bij alle feestjes en evenementen die voor de medewerkers worden georganiseerd. Zo doe ik mee aan de StrongmanRun op 2 september en dan loop ik niet eens stage meer."

Joshua: "Ik merk dat de kennis die wij hebben geleerd op school nu kunnen toepassen in de praktijk. Aan alleen theoretische kennis heb je niet heel veel, want je moet ook weten hoe het in de praktijk werkt. Daarnaast krijgen we ook veel verantwoordelijkheden waardoor je je voelt als een volledige medewerker in de buitendienst. Daardoor is het voor mij een topstage."

Krystian: "Ik weet nog dat ik op mijn eerste stagedag voor het indrukwekkende kantoorpand van Odin Groep stond en dacht: waarschijnlijk heerst er een koude sfeer met serieuze, afstandelijke mensen, maar het tegendeel is waar. Iedereen is open, sociaal en vriendelijk. Daardoor voel je je niet een stagiair, maar een gewone medewerker."


Dit is het derde en tevens laatste deel van een drieluik over onze stagiairs. Benieuwd naar de vorige delen? Je leest hier het gesprek met Koen Nagtegaal, stagebegeleider bij Odin Groep, en in het tweede deel vroegen we Gerben ten Buuren, docent bij ROC van Twente, waarom een stage belangrijk is.

Ook stagelopen bij Odin Groep?

Odin Groep heeft continu tussen de 10 en 16 stageplekken en afstudeeropdrachten voor mbo, hbo- en wo-studenten. Veel studenten van Windesheim, Saxion en de Universiteit Twente hebben met succes opdrachten vervuld voor ons en zijn niet zelden als starter ingestapt. Ben jij de volgende? Bekijk ons overzicht.