IT-omgevingen van web2work gecontroleerd met security audit

Onlangs heeft web2work een security audit laten uitvoeren op zijn IT-systemen. Een belangrijk onderdeel hiervan was een penetratietest waarmee computersystemen gecontroleerd worden op technische kwetsbaarheden en zwakke plekken in de IT-omgeving. Uit de test zijn geen kritieke kwetsbaarheden boven water gekomen, maar wel enkele verbeterpunten met een lagere prioriteit die inmiddels zijn opgepakt.

Een penetratietest geeft inzicht in mogelijke zwakke plekken en stelt een organisatie in staat om maatregelen te nemen om de kans te verkleinen dat deze kwetsbaarheden kwaadwillig worden misbruikt. Naar aanleiding van deze penetratietest hebben we diverse verbeteringen in de beveiliging doorgevoerd op het gebied van programmatuur en infrastructuur.

Het laten uitvoeren van een penetratietest is geen verplichting, maar bij web2work hebben we informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat onze systemen veilig betrouwbaar zijn én blijven en laten daarom periodiek onze systemen beoordelen door een derde partij.

Vanwege het waarborgen van de veiligheid van de omgeving kunnen we niet openbaar in detail treden over de daadwerkelijke verbeteringen. De pentest is uitgevoerd door Eset.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden