Lesscher IT start Pasklaar Online

Hengelo, 28 maart 2013 – Lesscher IT heeft haar online diensten fors uitgebreid en samengevoegd onder de naam Pasklaar Online. Steeds meer bedrijven en andere organisaties ontdekken de voordelen van online werkplekken en andere hosted diensten: wel de mogelijkheden van de meest geavanceerde systemen, maar niet de hoge kosten. Pasklaar Online geeft op heldere wijze weer welke ‘cloud’-oplossingen er zijn met allerlei praktische achtergrondinformatie voor de IT’er en ondernemer. Pasklaar Online staat voor oplossingen die direct bruikbaar zijn, zonder ingewikkelde aanpassingen. Bij Lesscher IT heeft men in de loop der jaren ervaren dat een IT-omgeving die bij het ene bedrijf perfect werkt vaak net zo geschikt is voor een ander bedrijf. Mark de Hullu, directeur van Lesscher IT: "Wij geloven in pasklare oplossingen waarvan iedereen kan profiteren. Bovendien is zo’n pasklare oplossing per definitie altijd het voordeligst."

Met Pasklaar Online zijn toepassingen altijd en overal beschikbaar. De gebruiker krijgt via internet toegang tot kantoorsoftware van Microsoft en eigen bedrijfsapplicaties, en betaalt daarvoor een vast bedrag per maand. De capaciteit is eenvoudig en zonder wachttijd uit te breiden of te reduceren. Ook de kosten zijn flexibel: doordat de gebruiker alleen betaalt voor daadwerkelijk gebruik, hoeft de infrastructuur niet voorbereid te zijn op pieken of groei. Naast online werkplekken voorziet Pasklaar Online in hosting, wireless netwerken en alle mogelijke verbindingen voor zakelijk internet. Specifieke oplossingen als Exchange Online, SharePoint Online en Lync Online behoren eveneens tot het portfolio. Met Pasklaar Online zijn de beschikbaarheid en de veiligheid van de bedrijfsdata optimaal gewaarborgd. In algemene zin geldt dat data in de cloud zelfs veiliger zijn opgeslagen dan bij de meeste bedrijven. Dat geldt bij uitstek voor de cloud van Lesscher IT, die staat in twee eigen zwaarbeveiligde datacenters op verschillende locaties. Mark de Hullu: "Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de databeschikbaarheid op de ene locatie in gevaar komt, zorgt de andere locatie ervoor dat de cloud gewoon in de lucht blijft. Bovendien is ons datacenter ISO 9001, 14001 en 27001 gecertificeerd en aangesloten bij ICT Office en DHPA." Pasklaar Online maakt een geleidelijke overstap naar de cloud mogelijk. Mark de Hullu: "Veel van onze klanten zitten in een transitie van IT op locatie naar IT in de cloud. Wij kunnen met onze expertise en ons complete aanbod in deze fase veel betekenen, door samen een route uit te stippelen en daar gefaseerd invulling aan te geven. Daarom begint een project ook vaak met een Cloud Scan, waarbij onze adviseur langskomt om de mogelijkheden en wensen te inventariseren. Zo weten we al vroeg of en in welke vorm de cloud een klant kan helpen."

Over Lesscher IT

Lesscher IT is een automatiseerder met meer dan 20 jaar ervaring. Lesscher ontwerpt, bouwt én beheert complete IT-omgevingen voor de zakelijke markt en de publieke sector. Pasklare oplossingen waar het kan en maatwerk waar het nodig is. Lesscher IT is gespecialiseerd in managed services, virtualisatie en consolidatie, storage, security, datacenter services en levert bovendien allerlei connectivity oplossingen. Het bedrijf is actief in Oost Nederland maar mag ook aansprekende bedrijven buiten deze regio tot haar klanten rekenen. Lesscher IT maakt onderdeel uit van de Odin Groep. Met meer dan 310 werknemers de grootste IT werkgever van Oost-Nederland.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden