Verslag ontbijtsessie Synchronized Security

Op 6 december organiseerden Sophos en Lesscher IT de ontbijtsessie ‘Synchronized Security’. Op het drukbezochte event lag de focus op ransomware, Intercept X en de bewustwording over het belang van security bij organisaties.

Om 8 uur ’s ochtends lagen de croissants, koffie en broodjes klaar voor alle aanwezigen. De aansprekende line-up van sprekers was niet onopgemerkt gebleven, want zowel het ontbijt als de sessies werden drukbezocht. Met een volle maag werd de ontbijtsessie gestart op de 12e verdieping van het gebouw van de Odin Groep. Tonnis Goosen, Commercieel Manager bij Lesscher IT, trapte het event af en gaf na de introductie en het programma het woord aan Pieter Lacroix, Managing Director bij Sophos.

Lacroix vertelde over de geschiedenis van Sophos, waar het bedrijf groot mee is geworden en hoe zij de toekomst van het bestrijden van cybercriminaliteit zien: “De losse oplossingen voor het beveiligen van je netwerk zijn verleden tijd. Afzonderlijke beveiligingsoplossingen communiceren niet met elkaar en dat is de bottleneck. Organisaties moeten naar één beveiligingsoplossing kijken waarin die componenten wél communiceren en waardoor je security van firewall tot endpoint is beveiligd”.

Na Lacroix was het de beurt aan Mark Loman om te laten zien hoe ransomware zich in het netwerk van een organisatie kan manifesteren. In een spectaculaire demo slaagde Loman erin om de eenvoudigheid van het installeren van ransomware aan te tonen en daarnaast de werking van Intercept X, de nieuwste security-oplossing van Sophos, te laten zien. Intercept X is inzetbaar in de strijd tegen verschillende exploits, ransomware, malware en zero-day kwetsbaarheden. Loman legde de drie componenten van Intercept X uit: anti-exploit, anti-ransomware en root cause analysis en liet zien hoe deze next-gen oplossing malware opmerkt voordat het schade aanbrengt en deze verwijderd. “Het is van vitaal belang dat alle beveiligingsproducten met elkaar kletsen,” aldus Loman.

Laatste spreker van de ontbijtsessie was Jeroen Renard, Security Officer van Lesscher IT. In zijn ‘Lessons learned’ gaf Renard aan dat elke organisatie zich ervan bewust moet zijn dat zij doelwit zijn van cybercriminaliteit. “Hoe groot of klein de organisatie ook is, hackers zijn altijd op zoek naar het vergaren van data via malware, virussen en hacks. Je loopt altijd het risico dat het misgaat. Bedrijven moeten zich dan ook bewust zijn van het belang van maatregelen en procedures. Een veilige IT-omgeving is voor elke organisatie een absolute must,” aldus Renard.

Op onze Facebookpagina staan foto's van de ontbijtsessie. Bekijk hier de videoregistratie van de ontbijtsessie. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden