Eerste editie Tech Days groot succes

De eerste editie van de Tech Days van de Odin Groep is een groot succes geworden. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november hebben 112 technische medewerkers van Lesscher IT, Web2Work, Heutink ICT en Previder deelgenomen aan verschillende technische trainingen en soft skill workshops.

André Brugman, Manager System Engineers bij Cisco, trapte de Tech Days op vrijdagochtend af met een plenaire opening over Internet of Things. Met een inspirerende sessie gaf Brugman een inkijk in de nieuwste technologieën en markttrends voor IT-dienstverleners. “Door de snelle digitalisering van processen in de bedrijfswereld worden er verbindingen gelegd tussen mensen, data, infrastructuur en machines. We staan er zelden bij stil, maar deze internettechnologieën gebeuren nu en volgen elkaar in razendsnel tempo op,” aldus Brugman. Vervolgens gaf hij tal van voorbeelden van Internet of Things.

Na de opening vervolgden de deelnemers hun weg naar de eerste sessies. Met 22 verschillende trainingen op het programma verdeeld over vier dagdelen, hadden de medewerkers een breed aanbod aan sessies waar zij aan mee konden doen. Van workshops over Infrastructure Hacking tot aan sessies over timemanagement. Naast het volgen van verschillende trainingen kon er dankzij de speciale fasttracks ook sneller een certificaat behaald worden. Voor de Prince en ITIL-training hebben twintig medewerkers op zaterdag direct examen afgelegd en daarvan zijn er maar liefst 18 geslaagd. Alle andere medewerkers moeten op een later tijdstip nog examen doen.

Gert de Haan, netwerkspecialist bij Lesscher IT blikt terug op de Tech Days: “Ik heb de training ‘Interconnecting Cisco Network’ gevolgd en vond het zeer verhelderend. Het prettige is dat je nu een koppeling kunt leggen tussen de dagelijkse praktijk en gedegen theoretische kennis. Dat de Odin Groep de Tech Days organiseert is een goed signaal richting de medewerkers. Op deze manier blijven medewerkers up to date van de ontwikkelingen in de IT-wereld.”

Ook Bas Ruijter, Service & Support Engineer bij Heutink ICT, kijkt met een tevreden gevoel terug op de Tech Days: “Ik heb de sessies ‘Professioneel schrijven’ en ‘Hoe herken je de eigenschappen van een nerd’ gevolgd. Beide trainingen waren inspirerend, met name de laatste. Aan de hand van een DISC-profiel kreeg je inzicht in je eigen persoonlijkheid, in die van collega’s en hoe je de onderlinge communicatie daarop kunt aanpassen.” Ruijter sloot af: “De Tech Days waren uitstekend georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.”

Die tweede editie gaat er komen, want dankzij het succes van het eerste evenement heeft de Odin Groep besloten er een halfjaarlijks event van te maken. De volgende Tech Days zullen waarschijnlijk in maart 2017 gaan plaatsvinden.