Previder beveiligt websites van klanten met DNSSEC

Previder heeft DNSSEC geactiveerd voor .nl domeinnamen. Met DNSSEC wordt een digitale handtekening toegevoegd aan het domeinnaamsysteem (DNS), het telefoonboek van het internet. Met het protocol wordt gecontroleerd of de website die bezocht gaat worden ook daadwerkelijk de desbetreffende site is en geen omleiding betreft naar een namaakwebsite.

Pieter de Haer, Marketing & Product Manager bij Previder, legt uit: “Er zijn malafide namaakwebsites actief die data van de bezoeker proberen te stelen. Het lijkt alsof de bezoeker een vertrouwde website bezoekt, maar in werkelijkheid komt hij terecht op een website die jacht maakt op de persoonsgegevens van de nietsvermoedende bezoeker. Deze criminele organisaties proberen geld af te troggelen van de bezoeker of kunnen identiteitsdiefstal plegen.”

Previder heeft DNSSEC geactiveerd voor alle.nl domeinen van haar klanten: “Op deze manier wordt voorkomen dat bezoekers van een website met een .nl domein, die wordt gehost bij Previder, worden omgeleid naar een malafide website. Met DNSSEC wordt het internet weer een stuk veiliger,” aldus De Haer.

Alle .nl domeinnamen worden bij Previder standaard met DNSSEC beveiligd. Houders van een .nl domein kunnen DNSSEC desgewenst deactiveren via het Previder Portal. Er is bewust gekozen voor een opt-out methode, omdat DNSSEC een belangrijke bijdrage levert aan een veiliger internet.