Lesscher IT succesvol met diverse cloud oplossingen

Lesscher IT heeft in 2015 20% genoteerd in de afzet van haar cloud diensten. Ook in het eerste kwartaal van 2016 zet deze groei onverminderd door en onderstreept daarmee de landelijke trend dat steeds meer bedrijven kiezen voor een schaalbare cloud oplossing. Onder andere NL Healthcare, KienhuisHoving Advocaten en Eshuis Accountants en Adviseurs besloten hun IT-omgeving te migreren naar het cloud-platform van Lesscher IT.

Lesscher IT heeft vanaf 2013 veel geïnvesteerd in een eigen cloud-platform, genaamd Pasklaar Online. Op dit platform is het mogelijk online werkplekken, back-up diensten, WiFi diensten en applicatiehosting te combineren tot een schaalbare IT-omgeving voor organisaties van groot tot klein. Recent is ook online telefonie aan het platform toegevoegd, tot genoegen van directeur Tim Timmerman: “We hebben nu een zeer betrouwbare cloudomgeving staan waarop we steeds meer diensten aanbieden. De cloud stelt ons in staat snel nieuwe oplossingen aan te bieden zoals nu onze IP-telefonie oplossing. Een perfecte aanvulling voor onze klanten in de cloud.”

Twentse bedrijven investeren in de cloud

Timmerman ziet een duidelijke positieve trend in de markt: “na jaren van recessie is er nu weer ruimte om te investeren in IT oplossingen. Daarbij zie je dat de terughoudendheid om te kiezen voor een oplossing in de cloud, in welke vorm dan ook, plaatsmaakt voor een steeds positievere houding. En dat is terecht want de cloud is in de afgelopen jaren een stuk volwassener, veiliger en stabieler geworden.

In de kern verandert er weinig

De Hengelose IT dienstverlener focust zich in haar cloud-propositie op de verschillende ‘smaken’ cloud. De centrale vraag die daarbij gesteld wordt is ‘welke cloud past bij u?’ en stelt de keuze van haar klanten centraal. “Een cloud-omgeving is iets persoonlijks en is dus voor elke organisatie anders”, vertelt Tonnis Goosen, commercieel manager van Lesscher IT. Maar in de kern verandert er weinig en is er voor ieder wat wils. Goosen: “waar andere IT-specialisten enkel publieke clouddiensten aanbieden of slechts doorverkopen, zijn wij nog steeds in staat om volledige cloudomgevingen zelf te bouwen en te beheren. Of dat nou op locatie of bij ons in het datacenter is, is ons om het even. Steeds meer organisaties kiezen voor een cloudoplossing, maar er zijn organisaties die - ondanks de vele voordelen van de cloud - goede redenen hebben om hun IT-omgeving niet te migreren naar de cloud. Ook hen kunnen wij bedienen”

Over Lesscher IT

Lesscher IT adviseert, bouwt en beheert IT-omgevingen voor de zakelijke markt, de zorg en de publieke sector. Lesscher IT, onderdeel van de Odin Groep met ruim 300 werknemers, is een van de grootste ICT-dienstverleners van Oost-Nederland. Lesscher IT biedt zowel on-premise als de allernieuwste cloud oplossingen of een combinatie daarvan. Daarbij staan de volgende specialisaties centraal: Secure Networking, Enterprise Mobility, Business Continuity en Application Delivery.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden