Roessingh Dienstengroep kiest voor cloudoplossing Lesscher IT

Hengelo, 9 juni 2016 - Roessingh Dienstengroep (RDG) heeft ervoor gekozen om haar gehele IT-omgeving onder te brengen bij Lesscher IT. Onlangs heeft de zorginstantie een contract getekend voor 50 online werkplekken en de hosting van diverse bedrijfsapplicaties in de Lesscher cloud.

Lesscher IT gaat RDG voorzien van 50 online werkplekken en de hosting van een aantal bedrijfsspecifieke applicaties, waaronder AccountView en Elvy. De migratie van de IT-omgeving zal binnen afzienbare tijd worden afgerond en daarmee is de IT-omgeving van RDG volledig over op het Pasklaar Online platform van Lesscher IT. Ook gaat Lesscher IT RDG voorzien van servicedesk ondersteuning. Voor bedrijfskritische incidenten biedt Lesscher IT zelfs 24/7 support.

RDG stapt met deze samenwerking over van een eigen serverpark naar ICT als dienst waarbij werkplekken en applicaties worden opgenomen in de cloud. Onder één dak én binnen één platform. Lesscher IT heeft de kennis en faciliteiten om hier invulling aan te geven en als ‘single point of contact’ te fungeren. Tim Timmerman, directeur van Lesscher IT: “We zijn er trots op dat RDG voor Lesscher IT heeft gekozen. Dankzij onze aanpak en onze Pasklaar oplossingen kunnen we RDG een optimale ICT-dienstverlening met een hoge mate van beheersbaarheid en innovatie voor de bedrijfsprocessen bieden. Met het tekenen van deze overeenkomst wordt onze relatie verder uitgebreid.”

De IT-omgeving van RDG wordt gemigreerd naar de Tier3+ twin datacenters van Lesscher IT. Peter Ossenkoppele, algemeen directeur van RDG is positief gestemd over de bereikte overeenkomst: “Wij hebben voor deze oplossing gekozen om hiermee een partnerschap te creëren dat leidt tot een betrouwbare omgeving met “state-of-the-art” technologie, adequate dienstverlening en beheersbare kosten.”

Over RDG

Roessingh Diensten Groep (RDG) is als zelfstandige marktgerichte organisatie verbonden met Het Roessingh, centrum voor revalidatie. Direct of indirect helpt RDG mensen met een beperking hun mogelijkheden optimaal te benutten. De productgroep rdgKompagne speelt een leidende rol in Nederland op het terrein van ICT hulpmiddelen voor mensen met een handicap of beperking en is gespecialiseerd in het adviseren, aanpassen en leveren van standaard hulpmiddelen op basis van de individuele behoefte van de klant.

Over Lesscher IT

Lesscher IT adviseert, bouwt en beheert IT-omgevingen voor de zakelijke markt, de zorg en de publieke sector. Lesscher IT, onderdeel van de Odin Groep met ruim 300 werknemers, is een van de grootste ICT-dienstverleners van Oost-Nederland. Lesscher IT biedt zowel on-premise als de allernieuwste cloud oplossingen of een combinatie daarvan. Daarbij staan de volgende specialisaties centraal: Secure Networking, Enterprise Mobility, Business Continuity en Application Delivery.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden