Microsoft lanceert Office 2016

Microsoft heeft op 22 september jl. Office 2016 voor Windows gelanceerd. In deze nieuwe versie ligt de focus nog meer op het samenwerken vanaf elk device. Dat zorgt voor meer flexibiliteit en productiviteit. Lesscher IT helpt u graag bij de implementatie en inrichting van de ideale werkplek voor uw personeel op basis van Microsoft technologie. Hieronder een opsomming van de nieuwste features.

Cocreatie

Met Office 2016 verloopt het gezamenlijk maken van documenten soepeler; het is eenvoudiger om documenten te delen, samen te werken, te chatten en (video)gesprekken te gebruiken om werk gedaan te krijgen. Cocreatie maakt het mogelijk om tegelijkertijd, vanaf verschillende devices, aan eenzelfde document te werken. Werk samen in Word, PowerPoint en OneNote en neem bewerkingen van anderen waar terwijl deze worden aangebracht. Deze functie werkte tot nu toe alleen in webapps.

Verschillende apparaten

Met Microsoft 2016 heeft u toegang tot uw documenten en werk, op elk moment van de dag en vanaf elke locatie. Met optimale beeldkwaliteit op uw Windows-, Apple®- en AndroidTM-device.

Beveiliging

Microsoft heeft de beveiliging van haar pakket verbeterd. Zo is er ondersteuning voor multifactor-authenticatie toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers - wanneer zij zich buiten het corporate netwerk bevinden - enkel bij hun bestanden via een secure login. Daarnaast zorgt het zogenaamde Data Loss Protection (DLP) ervoor dat het risico op het lekken van data significant verkleind wordt. Dit doet Microsoft door IT-administratos tools te geven waarmee zij een beleid kunnen opstellen en beheren als het gaat om het delen van documenten.

En meer...

  • De ‘Tell-Me’-functie moet gebruikers na een zoekopdracht de juiste commando’s voorschotelen, ter vervanging van een traditioneel help-menu.
  • De zoekfunctie in Outlook 2016 werkt vele malen sneller en bovendien filtert Outlook low-priority mails uit uw inbox en zet deze apart.
  • In Excel 2016 is het nu standaard mogelijk te publiceren naar Microsofts business intelligence-programma Power BI en ook zijn de tabeltypes vernieuwd.

Voor meer informatie over Office 2016 kunt u altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van vacatures, traineeships en loopbaanontwikkeling?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

aanmelden