Persbericht: Nieuwe uitwijklocatie voor Ordina

Previder, leverancier van hoogwaardige datacenterdiensten, heeft onlangs een prestigieuze opdracht verworven. Voor de Ordina-unit Hosting Solutions geeft Previder invulling aan een nieuwe uitwijklocatie, als vervanging van het secundaire datacenter dat zich tot voor kort in Schiphol-Rijk bevond.

De unit Hosting Solutions is binnen Ordina verantwoordelijk voor de hosting van applicaties van vele klanten. De keuze om het secundaire datacenter elders onder te brengen, had vooral te maken met praktische motieven. Belangrijk argument was ook de groeiambitie van Ordina op het gebied van beheerdiensten. Bij het selecteren van het nieuwe uitwijkdatacenter legde Ordina de nadruk op twee criteria. Allereerst moest er een situatie kunnen worden gecreëerd waarbij meerdere kasten in een afgesloten ruimte (cage) konden worden geplaatst. Ten tweede werd veel waarde gehecht aan de flexibiliteit van de te realiseren oplossing, ook met het oog op de genoemde groeiambitie.

Na een rondleiding in het Previder datacenter in Hengelo eind 2011 toonde een delegatie van Ordina zich al enthousiast over met name de professionaliteit, de flexibiliteit en de kwaliteit van het geboden. Op basis van de presentatie en een positieve business case werd de opdracht uiteindelijk gegund aan Previder. De migratie naar de nieuwe uitwijklocatie verliep tot volle tevredenheid van Ordina. De opdrachtgever gaf aan de coöperatieve opstelling en werkwijze van Previder zeer te waarderen, evenals het feit dat de betrokken medewerkers van Previder steeds bleven schakelen op de mogelijkheden zoals die zich aandienden. 

Over Ordina

Ordina is in de Benelux toonaangevend in het implementeren van strategie en beleid in bedrijfsprocessen en ICT. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert oplossingen voor een duurzame digitale wereld, vanuit gespecialiseerde divisies voor consulting, solutions en ICT. Ordina heeft klanten in de financiële dienstverlening, overheid, zorg en een aantal specifieke segmenten binnen de industriemarkt. 

Over Previder

Previder levert een perfecte combinatie van highend datacenters, cloud oplossingen en deskundige engineers. Mensen waarop u kunt vertrouwen. Zij bouwen concrete oplossingen voor de hosting van applicaties en de uitwijk van IT omgevingen. Met als doel business continuity, 100% uptime en keiharde garanties. Het TIER3+ datacenter is ISO-gecertificeerd, carrier-neutraal en ligt 19 meter boven NAP. Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.com/nl. Previder – it starts with a personal touch.

>> meer informatie