Persbericht: Virtueel platform H&P Finance

Previder, leverancier van hoogwaardige datacenterdiensten, heeft in samenwerking met partnerbedrijf Dari IT Services uit De Lier (Zuid-Holland) de technische invulling verzorgd van een nieuw virtueel platform voor H&P Finance in Capelle aan den IJssel. Het gaat om een Citrix-omgeving die draait in de cloud. Deze totale oplossing wordt onder het label ‘My Easy Office’ in de markt geplaatst.

Aanleiding voor het realiseren van de nieuwe cloud-based oplossing waren toenemende problemen met de traditionele omgeving. Voorheen werkte H&P Finance met lokale servers en PC-werkplekken met Windows op de bureaus. Daarbij deden zich steeds vaker storingen voor. Naast het feit dat de apparatuur verouderd was, bestond er behoefte om over te stappen naar een eenvoudiger pakket voor financiële administratie. Dari IT Services werd geselecteerd om de apparatuur te vervangen, alles opnieuw in te richten en het complete beheer op zich te nemen. Parallel aan dit traject speelde een fysieke verhuizing: H&P Finance ging Rotterdam verruilen voor Capelle aan de IJssel.

Op basis van de vraag van H&P Finance stelde Dari IT Services twee oplossingen voor: één op basis van een lokale IT-infrastructuur en één op basis van My Easy Office, waarbij de complete infrastructuur volledig uit de cloud wordt aangeboden. H&P Finance koos uiteindelijk voor de cloud, omdat het bedrijf liever geen nieuwe servers wilde aanschaffen en wilde werken met energiezuinige en veel goedkopere werkplekken. De complete overstap van de traditionele omgeving naar de met Citrix-oplossingen gehoste desktops in de cloud werd in één weekend gemaakt, inclusief de fysieke verhuizing. De bijdrage van Previder binnen dit geslaagde project had betrekking op het leveren van de benodigde Premium High Availability Cloudservers en internetconnectiviteit. Previder werd door Dari IT Services geselecteerd uit zeven mogelijke partijen, met name vanwege de technische opzet van het concept. Als verdere argumenten voor de keuze voor Previder noemde Dari flexibiliteit, duidelijkheid over de kosten, een concurrerende prijsstelling en het werken met korte lijnen. 

H&P Finance B.V. is een allround financieel dienstverlener. De core business bestaat uit hypotheken voor de particuliere markt en verzekeringen voor de zakelijke markt, van MKB tot grootzakelijke klanten. 

Over Previder

Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP. 

Over Dari en My Easy Office

Dari IT Services richt zich met My Easy Office op organisaties met 5 tot 200 werkplekken in de regio Zuid-Holland. Het bedrijf legt zich toe op het adviseren over − en het bouwen en onderhouden van − zorgeloze ICT-omgevingen en legt daarbij veel nadruk op duidelijkheid over kwaliteit en kosten. www.myeasyoffice.nl en www.dari.nl

>> meer informatie